Haberler

Sivil Toplum Örgütlerinden 'Türkiye'ye Canlı Hayvan Taşımacılığı Yasaklansın' Talebi

Dha DIŞ HABER - Sivil toplum örgütlerinden 'Türkiye'ye canlı hayvan taşımacılığı yasaklansın' talebi Engin Akgürbüz - Lyon, 23 Şubat (DHA) Merkezi Fransa'da bulunan 30 millions d'amis ve İsviçre merkezli CIWF sivil toplum kuruluşları Fransa'dan Türkiye'ye yapılan canlı hayvan taşınmasının yasaklanmasını istiyorlar.

Dha DIŞ HABER - Sivil toplum örgütlerinden ' Türkiye'ye canlı hayvan taşımacılığı yasaklansın' talebi

Engin Akgürbüz - Lyon, 23 Şubat (DHA) Merkezi Fransa'da bulunan 30 millions d'amis ve İsviçre merkezli CIWF sivil toplum kuruluşları Fransa'dan Türkiye'ye yapılan canlı hayvan taşınmasının yasaklanmasını istiyorlar.

30 millions d'amis isimli hayvan dostu sivil toplum kuruluşunun internet sitesinde yayınlanan bir video ile Fransa-Türkiye arasında tır kamyonları ile taşınan hayvanların yaşadıkları zulmü gözler önüne seren dernek, hayvanların yaşadıkları bu işkencenin derhal son bulmasını istiyorlar.

Türkiye'ye en çok Fransa'dan büyük baş hayvan nakledildiğini belirten STÖ yetkilileri, sadece 2015 senesinde 80 bin büyük baş hayvanın karayolu ile Türkiye'ye gönderildiğini, 2015 senesi boyunca kontrol edilen 38 kamyonun %85 inin kuralları ihlal ettiğinin tespit edildiğini söylediler.

Uzun bir yol kat etmek zorunda olan bu tür nakliyatlarda belli aralıklarla hayvanların kamyondan indirilerek dinlendirilmeleri gerektiğini belirten STÖ yetkilileri, bu kurala uyulmadığını ve hayvanların aç ve susuz bir şekilde Türkiye'ye kadar götürüldüklerini tespit ettiklerini belirttiler.

Bazen hayvanların hareket etmelerine izin vermeyecek şekilde kamyona yüklendiklerini ve yolun sonunda bir çok hayvanın dayanamayarak öldüklerini söyleyen STÖ yetkilileri, bu tür hayvan nakliyatının yasaklanması gerektiğini açıkladılar.

GÖRÜNTÜ

----------------------

TV KAYDI

Habere dair görüntüler

(Tür: Dış)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Fransa Lyon Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title