Haberler

Sivil Toplum Kuruluşlarından Rektör Hilmioğlu'na Tepki

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun 14 Nisan 2007 Tarihinde Ankara'da Yapılacak Olan Mitinge Katılmak Üzere Akademik Personel ve Üniversite Öğrencilerini Götüreceği İddiasına 15 Sivil Toplum Kuruluşu Ortak Tepki Gösterdi.

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun 14 Nisan 2007 tarihinde Ankara'da yapılacak olan mitinge katılmak üzere akademik personel ve üniversite öğrencilerini götüreceği iddiasına 15 sivil toplum kuruluşu ortak tepki gösterdi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Malatya Barosu, Ticaret Borsası, Kredi Kefalet Kooperatifi, Ziraat Odası, Tabipler Odası, MÜSİAD Malatya Şubesi, Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD), Malatya Organize Sanayi İşadamları Derneği (MOSİAD), Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi, Komisyoncular Derneği, Hukukçular Derneği, Memur-Sen Malatya İl Temsilciliği, Hak-İş Malatya Şube Başkanlığı, Hizmet-İş Sendikası Malatya Şubesi tarafından imzalanan ortak bildiri Malatya Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda TSO Başkan Vekili Hasan Hüseyin Erkoç tarafından okundu. Sivil toplum kuruluşlarının ortak bildirisinde şu ifadeler yer aldı:

"İnönü Üniversitesi Rektörü Sayın Fatih Hilmioğlu'nun, 14 Nisan 2007'de Ankara'da yapılacak olan mitinge katılmak üzere, akademik çevresi ve üniversite öğrencilerini de yapılacak olan toplantıya götürme şeklindeki eylemini aşağıda arz ettiğimiz nedenlerden dolayı yanlış buluyoruz. Bilindiği gibi üniversiteler geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ilim ve irfan öğrenme mekanlarıdır. Geçmişimizde acı örneklerle müşahede ettiğimiz çok trajik olaylar vardır. Hiç kimse üniversite gençliğini kendi ideolojik amaçlarına alet edemez. Kurumun başında olan sayın rektörün bu şekilde bir eylem kararı alması kurumsal sorumluluğu ile bağdaşmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletidir. Herkesin gerek bireysel olarak ve kurumsal olarak tepkilerini hukuk içerisinde yerine getirmesi bizim de arzumuzdur. Ancak sayın rektörün, bundan önce de olduğu gibi sürekli siyasi irade ile çatıştığı Malatya kamuoyunca bilinmektedir. Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi gerekçe gösterilerek (kamuoyu algılaması) sayın rektörün bu davranışı başında bulunduğu İnönü Üniversitesi Kurumuna ve dolayısı ile Malatya'ya zarar vermektedir. Bu tutum kişisel olarak sayın rektöre de fayda vermeyecektir. Ülkemizin içerisinde bulunduğu jeopolitik durum, küresel güçlerin Ortadoğu coğrafyasında dolayı ile aziz vatan coğrafyamızda kaos için ciddi anlamda 5. kol faaliyetleri yürüttükleri bir gerçektir. Bu nedenle sorumluluk noktasında olan elit bürokratların ve başta sayın rektörün başında bulunduğu kurumun hassasiyeti içerisinde ve ilim adamı kimliği ile birlik ve beraberlik mesajları vermesi gerekirken aksine bir tavır takınarak açıklamalarda bulunması ve ideolojik davranması bizleri rahatsız etmiştir. Bu nedenle sayın rektörü hukuk içerisinde kalmaya ve kurumsal sorumluluğu gereği siyasi açıklamalardan kaçınmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk hepimizin müşterek hassasiyetidir. İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nün bu gerilim oluşturan açıklamalarla gündeme gelmesi öğrenci velilerini ve akademik personeli, Malatya'yı tercih etmeleri noktasında endişeye sevk edecektir. Şehrin adının bilim ve eğitimden çok bu tür eylemlerle gündeme gelmesinden rahatsız olduğumuzu beyan ediyoruz ve İnönü Üniversitesi öğrencilerinin "biz mitinge değil eğitim istiyoruz" dedikleri gibi biz de aynı istekteyiz. Üniversitemizde sivil toplum örgütleri olarak siyaset değil eğitim bilim ve teknolojik yenilikler istemekteyiz."

(NA-ST-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title