Haberler

Sivil Şehitlik

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Taner Uran, "sivil şehitlik" diye bir çalışmanın söz konusu olmadığını, bu kavramda yanlış anlaşılma olduğunu bildirdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Taner Uran, "sivil şehitlik" diye bir çalışmanın söz konusu olmadığını, bu kavramda yanlış anlaşılma olduğunu bildirdi.

Uran, derneğin Osmaniye Şubesi'ni ziyareti sırasında, şubelerin güçlendirilmesi ve şehit aileleri ile gazilerin özlük haklarının arttırılması konusunda yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade etti.

Hükümet yetkilileri veya çeşitli komisyonlarla yaptıkları toplantılarda

"sivil şehitlik" konusunun gündeme gelmediğini söyleyen Uran, şöyle devam etti:

"Sivil şehitlik diye bir çalışma söz konusu değil. Sivil şehitlik kavramında yanlış anlaşılma oldu. Sadece terör ve terörden doğan zararların karşılanması çalışması yer aldı. Kesin olmayan bir tasarı söz konusu. Revize edildi. Fakat son hali elimizde değil. Biz tasarının kısa sürede açıklanmasını bekliyoruz. Bu tasarıda belki bizim istemediğimiz, eksik gördüğümüz konular olabilir. Sonuna kadar ilgileneceğiz.

Bir kanun tasarısı, Bakanlar Kurulu Meclis'e sevk ettikten sonra, ilgili komisyonlarda görüşülüyor. En son Meclis Genel Kurulu'nda da görüşülerek Cumhurbaşkanına gidiyor. Onaylandıktan sonra Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giriyor. Bu süreç aslında bitmiş değil, süreç Meclis'e sevk edilmeyle başlıyor. Meclis'e bir kanun tasarısı geldiği zaman o konuyu ilgilendiren diğer kanun teklifleriyle birleşiyor. Biz mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde sevk edilmesini istiyoruz."

Taner Uran, dernek çalışmaları hakkında detaylı bilgiler vererek şehit aileleri ve gazilerin sorularını da yanıtladı.

Ziyarete, Osmaniye Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Durmuş Öksüz de katıldı.

- OSMANİYE

Kaynak: AA / Yerel

Taner Uran Osmaniye Türkiye Yerel Haberler

title