Haberler

Sivil savunmanın önemi her geçen gün artıyor

Güncelleme:

Ege Üniversitesi Rektörlüğü Sivil Savunma Amiri Osman Vesek, son yıllarda yaşanan olayların sivil savunma kavramının önemini ortaya koyduğunu belirtti.

Her yıl ülkemizde 28 Şubat Sivil Savunma Günü olarak kutlanıyor. Vesek, "İnsanların yaşanılan olumsuz koşullarda can ve mal kaybını en aza indirmek için ve yaşamlarının geri kalanına ne şekilde devam edecekleri konusunda sivil savunma faaliyetlerine ihtiyacı var" dedi.

Koruyucu güvenlik hizmetlerinin mevzuata uygun olarak yürütülmesi ile ilgili olarak da görevlerinin olduğunu ifade eden Vesek;"Ayrıca savaşta ve afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan ve topyekün savunmanın en önemli unsurlarından biri olan sivil savunma; savaş zamanı halkın can ve mal kaybının en aza indirilmesi; afetlerde can ve mal kurtarılması; yangınlarda can ve mal kaybının azaltılması ve savaş zamanı her türlü savunma faaliyetlerinin sivil halk tarafından desteklenmesi gibi görevleri bulunuyor" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sivil Savunma Günü 28 Şubat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title