Haberler

Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası

Sorgun'da Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası nedeniyle yangın tatbikatı düzenlendi.

Sorgun'da Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası nedeniyle yangın tatbikatı düzenlendi.

Sorgun Belediyesine bağlı İtfaiye ekipleri tarafından Agahefendi İlkokulunda gerçekleştirilen tatbikatta, yakılan meşale ile okul koridorunda duman oluşturuldu.

Daha sonra öğrencilerin okul bahçesine tahliyeleri sağlandı. Tahta ve plastik malzemelerden yakılan ateşin itfaiye ekiplerince söndürülmesinin ardından okulun ikinci katında mahsur kalan yaralı öğrenci kurtarıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından öğrenci ambulansla hastaneye sevk edildi.

Okul öğretmenlerinden Kenan Maden, Sivil Savunma Haftası nedeniyle okullarında çok başarılı bir yangın tatbikatı yapıldığını söyledi.

Maden, "İtfaiyeden görevli arkadaşlarımız, sağlık ekiplerimiz yaklaşık 30 saniyelik bir süre içerisinde öğrencilerin tahliye işlemlerini yaptılar. Güzel bir tatbikat oldu. Tedbirleri olaylar başımıza gelmeden önce almamız gerektiği konusunda öğrencilerimize gerekli eğitim verildi" dedi.

Öğrenciler ise, tatbikatın çok güzel geçtiğini, bazı anlarında çok heyecan yaşadıklarını belirttiler.

Kaynak: AA / Güncel

Sivil Savunma Günü Deprem Haftası Sorgun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title