Haberler

Sivil Darbeye de Karşıyız

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Hükümetin, Hitler Benzeri Bir Rejimi Getirmeye Çalıştığını Savunarak, Askeri Darbelerin Yanı Sıra Bu Tür Sivil Darbelere de Karşı Olduklarını Söyledi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, hükümetin, Hitler benzeri bir rejimi getirmeye çalıştığını savunarak, askeri darbelerin yanı sıra bu tür sivil darbelere de karşı olduklarını söyledi.

Sezer, dün il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, şu mesajları verdi: "Adına ’Ergenekon’ denilen süreçte tüm toplum baskı altına alınmaya çalışılıyor. Bülent Ecevit’ten de gelen yapımızla her türlü darbeye, tabii ki askeri darbelere karşıyız. Ama Hitler benzeri bir rejimi getirmeye çalıştığına inandığım sivil darbelere de karşıyız. Dünya seçimle iş başına gelmiş, sonra baskıcı bir yönetimi benimseyerek faşizan bir sistemi oluşturmuş Hitler’leri, Mussolini’leri gördü. Bizim hükümetimizin, bizim Başbakan’ın gidişi de bu. Başbakan’ın bugünkü yönetimi, bana o söylediğim yönetimlerin geliş tarzını çağrıştırıyor. Ama buna geçit vermeyiz. Burası Türkiye, bu ülkenin yurtseverleri, demokratik solcuları var."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title