Haberler

Sivil Araçlarla Şırnak'a Asker Sevkıyatı

Türk Silahlı Kuvvetleri Tarafından Terör Örgütü PKK'ya Yönelik Sürdürülen Operasyonlar Kapsamında Şırnak'ta Konuşlandırılmış Sınır Birliklerine Çok Sayıda Asker Sevkedildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında Şırnak'ta konuşlandırılmış sınır birliklerine çok sayıda asker sevkedildi.

Terör örgütü PKK'nın etkisiz hale getirilmesi amacıyla Şırnak, Hakkari ve diğer sınır illerinde bir süredir başlatılan operasyonlar sürerken Türkiye'nin farklı bölgelerinden sınırdaki birliklere takviye olarak sivil otobüslerle çok sayıda asker sevkıyatı yapıldı.

Operasyonlar yoğun olarak Cudi, Gabar, Kato Dağı ile Bestler Dereler bölgesinde devam ediyor. Operasyonlara takviye amacıyla Türkiye'nin farklı illerinden gönderilen yaklaşık 50 sivil araçtan oluşan askeri konvoy geniş güvenlik önlemleri altında Şırnak ve Hakkari sınırında konuşlanmış olan birliklere kaydırıldı. Askeri konvoyun geçişi sırasında yol boyunca geniş güvenlik önlemleri alınırken olası mayınlı terör tuzaklarına karşı 'Jammer' olarak tabir edilen sinyal kesici araçlar da konvoya eşlik etti.

Konvoyun geçişi sırasında askerlerin morallerinin yüksek olduğu görülürken bazı askerler de morallerinin ne kadar yüksek olduğunu göstermek için arabanın camından sarkıp basın mensuplarına el salladı.

(AY-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title