Haberler

Siverek'ten Kısa

Siverek'te zihinsel engelliler okul yapılacağı bildirildi.

Siverek'te zihinsel engelliler okul yapılacağı bildirildi.

AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, partisinin projeleri hakkında bilgi verdi.

İlçenin en büyük sorununun eğitim alanında yaşandığını belirten Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın girişimiyle bu yıl içerisinde zihinsel engelliler için 8 derslikli okulun yanı sıra 16 derslikli kız teknik lisesi, 200 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu ve 24 derslikli Anadolu lisesinin yapılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

-Halk Eğitimi Merkezi kurslarına ilgi

İlçe Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan kurslara kadınların ilgi gösterdiği bildirildi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, okuma yazma, drama, diksiyon, İngilizce, kuaförlük, Osmanlıca, telkari, giyim, bilgisayar ve benzeri alanlarda açılan kurslara gösterilen ilginin sevindirici olduğunu belirtti.

Söz konusu kurslarla okuma yazma bilmeyen kadınların bu alandaki eksiğini gidermek ve kursiyerlere mesleki beceri kazandırmayı amaçladıklarını aktaran yetkililer, şu anda devam eden kurslara bin 602 kadının katıldığını kaydetti.

-Bedensel engelliler hazırlıklarını tamamladı

Türkiye Bedensel Engelliler Basketbol 2. Ligi F Grubu'nda mücadele eden Siverek Bedensel Engelliler Basketbol takımı, hafta sonu Diyarbakır Bedensel Engelliler Basketbol takımıyla yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

Basın sözcüsü Lütfü Yalgı, yaptığı açıklamada, hafta başından bu yana yoğun bir tempoyla sürdürdükleri hazırlıkları tamamlayarak kampa girdiklerini belirtti.

Ligde aldıkları 5 galibiyetle yenilmezlik unvanını ellerinde bulundurduklarını hatırlatan Yalgı, hafta sonu yapılacak karşılaşmadan da galip ayrılarak elde ettikleri avantajı sürdürmek istediklerini dile getirdi.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title