Haberler

Siverek'te Sakal-ı Şerif Sahurda Ziyarete Açıldı

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde. sahur vakti ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyenler Ulu Cami'de uzun kuyruk oluşturdu.

Camikebir Mahallesi'nde bulunan Ulu Cami'deki Sakal-ı Şerif, sahur vakti İlçe Müftüsü Burhan Barut ve görevliler tarafından dualarla korunduğu kasadan çıkarıldı. İçinde bulunduğu 40 bohça, dualar eşliğinde açılarak Sakal-ı Şerif vatandaşların görmesi için hazırlanan özel kutuya konuldu ve ziyarete açıldı. Sakal-ı Şerifi görmek isteyen vatandaşlar, cami avlusundan dışına uzanan uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, Sakal-ı Şerif görüp uzun süre dua etti.

Müftü Burhan Barut, Yavuz Sultan Selim döneminde Siverek'e getirilen Sakal-ı Şerif'in özenle korunduğunu kaydederek, "Yavuz Sultan Selim döneminde özel hediye edilmiş ve Siverek'e getirilirken konaklandığı her yerde kurban kesilerek buraya kadar getirilmiştir. Sakal-ı Şerif Çarşamba günü akşam saat 16.00'ya kadar erkekler, Perşembe günü ise saat 08.00'den akşam 16.00'ya kadar bayanların ziyaretine açık kalacak" dedi. - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yavuz Sultan Selim Şanlıurfa Siverek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title