Haberler

Siverek'te Gergin Saatler

Bir Kişiyi Yaraladı, İki Saat Teslim Olmamak İçin Polise Direndi

BİR KİŞİYİ YARALADI, İKİ SAAT TESLİM OLMAMAK İÇİN POLİSE DİRENDİ

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, alacağını isteyen arkadaşını av tüfeği ile yaralayan 40 yaşındaki İbrahim Mavi, olay yerine gelen polislerin 'Teslim ol' çağrısına olumsuz yanıt verip, etrafa rastgele ateş açtı. İnşaat halindeki evde güvenlik güçlerine direnip, kimseyi yanına yaklaştırdı.İlçede heyecanlı dakikalar yaşanmasına yol açan Mavi, operasyon için çatıya çıkan polisleri görünce tüfeğini bırakıp teslim oldu.

Olay, saat 18.00 sıralarında Fırat Mahallesi 20. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, buğday ticareti yapan İbrahim Mavi, aynı zamanda depo olarak kullandığı iki katlı yeni yaptırdığı inşaat halindeki evi sulamaya gitti. Mavi, burada evi sularken kendisi gibi buğday ticareti yapan arkadaşı 42 yaşındaki Celil Karadağ, yanına gelerek kendisine olan 11 bin lira borcunu ödemesini istedi. Alacak meselesinden dolayı iki arkadaş arasında çıkan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce İbrahim Mavi, inşaatta bulundurduğu av tüfeği ile Karadağ'a rastgele ateş etmeye başladı. Tüfekten çıkan saçmalara hedef olan ve ağır yaralanan Karadağ, kanlar içerisinde inşaattan kaçıp, yüz metre ileride bir tarlada yere düştü. Silah sesi üzerine sokağa çıkan çok sayıda vatandaş kanlar içerisindeki Karadağ için sağlık ekiplerini ve 155 polisi aradı.

ETRAFA RASTGELE ATEŞ AÇIP, POLİSE DİRENDİ

İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, göğüs ve karın bölümünden çok sayıda saçma ile yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan Karadağ'ı ambulansla Siverek Devlet Hastanesi'ne gönderdikten sonra, İbrahim Mavi'yi gözaltına almak istedi. Ancak, inşaat halindeki evin bahçesinde elinde av tüfeği bulunan Mavi, kendisini gözaltına almak isteyen polisleri, bahçeye sokmayıp etrafa rastgele ateş açmaya başladı. Yaşanan gerginlik üzerine polis, zaman zaman bahçede, kimi zaman ise inşaatın bir ve ikinci katına çıkıp elinde iki av tüfeği ile etrafa ateş eden Mavi'nin sivil insanlara zarar vermemesi için çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. 'Teslim ol' çağrılarına olumsuz yanıt veren Mavi'nin kimseyi yanına yaklaştırmaması üzerine, mahalle abluka altına alınıp, vatandaşlar bölgeden uzaklaştırdı. Zırhlı araçlar ile Mavi'nin bulunduğu evin etrafı özel harekat polisleri tarafından çevrilirken, diğer polis memurları da çelik yelek giyerek kendilerini koruma altına aldı. Evin çevresinde defalarca teslim olması yönünde yapılan çağrılara uymayan Mavi, son olarak megafon ile 'Sana zarar gelmesini istemiyoruz. Arkadaşın yaralı, daha fazla kimsenin zarar görmemesi için teslim ol. Sana yardımcı olacağız" diye anons eden İlçe Emniyet Amiri Özcan Kara'ya da olumsuz yanıt verdi.

Yaklaşık iki saat boyunca polislere direnip teslim olmayan Mavi, bu sırada evin etrafını çeviren ve bazıları çatıya çıkan özel harekat polislerini görünce, elindeki iki av tüfeğini yere bırakıp ellerini kaldırarak teslim oldu. İki tüfek ve çok sayıda fişek ile birlikte gözaltına alınan Mavi, mahallede toplanan kişilerin saldırısına uğrayıp linç edilebileceği endişesiyle geniş güvenlik önlemi altında İlçe Emniyet Amirliği'ne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title