Haberler

Sivasspor'un Üçüncülük Israrı Sürüyor

Turkcell Süper Lig Sıralaması ile İlgili Yaptıkları İtiraza, Federasyondan Olumsuz Yanıt Gelmesine Rağmen Bu Konuda Türkiye Futbol Federasyonu (Tff) Yönetim Kurulu'nun Karar Vermesi Gerektiğini Savunan Sivasspor Yönetimi, Çıkacak Karara Göre Konuyu FIFA'ya ve Cas'a Taşımaya Hazırlanıyor.

Turkcell Süper Lig sıralaması ile ilgili yaptıkları itiraza, federasyondan olumsuz yanıt gelmesine rağmen bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun karar vermesi gerektiğini savunan Sivasspor yönetimi, çıkacak karara göre konuyu FIFA'ya ve CAS'a taşımaya hazırlanıyor.

Ligi Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte 73 puanda tamamladıktan sonra üçüncü olması gerektiği görüşünü savunarak sıralama ile ilgili 13 Mayıs Salı günü TFF'ye itiraz dilekçesi gönderen Sivasspor Kulübü, itiraz dilekçesine TFF'den dün gelen yanıt yazısında sıralamanın Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor şeklinde olduğunun belirtilmesine rağmen, lig üçüncüsü olması gerektiği görüşünü savunmaya devam ediyor.

Kulübe gelen yanıt yazısının TFF yönetim kurulundan çıkan bir karar olmadığını, yazının genel sekreter imzasıyla gönderildiğini öne süren Sivasspor yöneticileri, konuyla ilgili olarak TFF yönetim kurulunun acilen toplanması ve gerekli kararı bir an önce açıklaması gerektiğini ifade ettiler.

İtiraz dilekçesini hem Sivasspor'un haklarını savunmak, hem de TFF yönetimini zor durumdan kurtarmak, hukuki açıdan bir karar verebilmesi için önünü açmak için gönderdiklerini belirten yöneticiler, TFF yönetiminden çıkacak karara göre, FIFA nezdinde girişimlerde bulunacaklarını ve konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıyacaklarını kaydettiler.

TFF'ye gönderdikleri itiraz dilekçesinde, Turkcell Süper Lig Futbol Müsabaka Talimatı'nın 13/c maddesi gereğince, genel averajda artı 2 gol fazlası bulunduğu Beşiktaş'a karşı sıralamada bir üstte olması gerektiği görüşünü savunan yöneticiler, itiraz dilekçesine karşılık gönderilen yanıt yazısında 13/c maddesinin yanlış yorumlandığını iddia ettiler.

Ligler Statüsü'nün 13. Maddesinin 2/a-b hükümleri uygulanarak takımları Sivasspor'un lig dördüncüsü olarak gösterildiğini belirten yöneticiler, Fenerbahçe'nin son hafta öncesinde lig ikinciliğini ve Şampiyonlar Ligi'ni garantilediğini ve son hafta lig üçüncülüğü ve UEFA Kupası için takımları Sivasspor ile Beşiktaş'ın mücadele ettiğini, bu nedenle Fenerbahçe'nin dahil edilmeden sıralamanın belirlenmesi gerektiği görüşünü savundular.

Sıralamada 3 takım arasındaki üçlü averaja değil, Beşiktaş ile Sivasspor arasında önce ikili averaja, daha sonra da genel averaja bakılması gerektiğini kaydeden yöneticiler, ikili averajda eşit durumda oldukları Beşiktaş'a karşı genel averajda 2 gol üstün durumda olduklarını, bu nedenle lig üçüncüsünün Sivasspor olması gerektiği yönünde görüş belirttiler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title