Haberler

Sivasspor'un eski futbolcusu 'Çolak Selo' ölen taraftarları unutmadı

Güncelleme:

- Sivas spor'un eski futbolcusu 'Çolak Selo' ölen taraftarları unutmadı

SİVAS - 17 Eylül 1967'de oynanan Kayserispor-Sivas spor maçında çıkan olaylarda ezilerek hayatını kaybeden 43 taraftarı, o dönemde Sivas spor'un formasını giyen 'Çolak Selo' lakaplı 75 yaşındaki Selahattin Elbay, mezarları başında tek başına andı.

Kayseri'de 17 Eylül 1967'de oynanan Kayserispor-Sivas spor maçına Sivas'tan 40 otobüs, 20 minibüs ve trenle çok sayıda taraftar gitmişti. Maçın 25. dakikasında Küçük Oktay'ın golü sonrası karşılaşmada olaylar çıktı. Kavgadan kendini korunmak isteyen Sivas spor taraftarları da tribünlerden çıkmak istedi. Çıkış kapısının içeriye doğru açılması nedeniyle çıkan izdihamda 43 kişi hayatını kaybetmişti.

Olayın yıl dönümü nedeniyle Sivas spor'da o dönem forma giyen eski futbolcu 'Çolak Selo' lakaplı Selahattin Elbay, ezilerek vefat edenlerin Yukarı Tekke'de bulunan mezarlığına giderek tek başına dua etti.

"Spor dostluk, barış ve kardeşliktir"

Selahattin Elbay, Türk futbol tarihinin 'En kara günü' olarak tarihe geçen anları İhlas Haber Ajansı'na anlattı. Elbay, "Ben Sivas spor'a ilk imzayı atan futbolcuyum. 1967 yılında sezon başladıktan sonra 5. maçımız Kayseri ileydi. Deplasmana gittik. Maça her iki takımında taraftarlarının fazla ilgisi vardı. Maç coşkuyla başladı. 25. dakikada hakem Lütfü Kuşdemir, halen aklımda Malatya bölgesinden hakem. Auta giden topu korner olarak değerlendirdi bizim aleyhimize. O kornerden gelen topa Oktay kafayla golü atınca Kayseri spor 1-0 öne geçti. Auta giden topun korner olup gol olması bizim taraftarları üzdü. Tezahüratlar yapılmaya başlandı. Buna da Kayserisporlu taraftarlar cevap verince ilk deve bu şekilde tamamlandı. Biz ikinci yarıya başlamak için soyunma odasında beklerken dışarıda olayların çıktığını öğrendik. Antrenörümüz Hilmi Kiremitçi ağabey dışarıya gidip olayları yakından takip etti ve bize gelip anlattı. Dışarıda istenmeyen olayların olduğunu söyledi. İkinci yarının geç başlayacağını hatta başlayamayabileceğini söyledi. Olaylar gittikçe büyüyormuş. Bizde soyunma odasın kendimizi koruma şekilde bekledik. O zamanlar tahta sandalyeler vardı. Onları kırıp elimize sopa olarak aldık. Bize karşı bir saldırı olursa, o sopalarla spor kıyafetlerimizle 3-4 saat soyunma odasında bekledik. Maalesef ikinci yarı oynanmadı. Resmi araçlar geldi, bizi alıp stadyumdan uzaklaştırdılar. Bizler de kaldığımı tesislere gidip eşyalarımızı alıp, Sivas'a yola koyulduk. Yolda radyodan olayların çıktığını, yaralıların olduğunu, ölülerin olduğunu öğrendik. Böylesi bir olayın futbol tarihine kara bir leke olarak geçen olayın tekrarlanmaması en büyük temennimdir benim. Sporun dostluk, barış ve kardeşlik şeklinde devam etmesi gerekir. O maçta yaşamını yitiren Sivaslı Yiğidolar'a Allah'tan rahmetler diliyorum. Mekanları cennet olsun" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kayserispor Sivasspor Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title