Haberler

Sivasspor, Sezona Cumhuriyet Kupasıyla Başladı

Kayserispor'u 3-2 yenerek, 13. Cumhuriyet Kupasını müzesine götüren Sivasspor, yeni sezona kupanın moraliyle "merhaba" diyecek.

Ulusal kurtuluş mücadelesine ışık tutan kararların alındığı 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 92. yıl dönümünün kutlandığı Sivas'ta dün oynanan maçta, komşu il Kayseri'nin Süper Lig'deki temsilcisi Kayserispor'u 3-2 mağlup ederek Cumhuriyet Kupası'nı 6. kez kazanma başarısı gösteren Sivasspor, ligin ilk haftasında Kardemir Karabükspor ile deplasmanda oynayacağı maç öncesinde taraftarına güzel bir galibiyet armağan etti.

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında başkanı Mecnun Otyakmaz, kalecisi Korcan Çelikay (tutuklanınca sözleşmesi feshedildi) ve eski yöneticisi Ahmet Çelebi'nin tutuklanmasıyla sarsılan ve son 2 aydır zor günler geçiren Sivasspor, sakat ve milli takımlarda yer alan oyuncularından yoksun mücadele ettiği maç sonunda kazandığı bu kupayla Süper Lig öncesinde moral buldu.

Kerim Zengin, Tomas Rada, Mamadou Diallo, Ricardo Pedriel Suarez, Kadir Bekmezci, Michael Eneramo, Jasques Faty, Cihan Özkara, Mahmut Boz ve kaleci Milan Borjan gibi önemli oyuncularından yoksun bir kadroyla Kayserispor'u mağlup etmeyi başaran Sivasspor'da, genç oyuncular Muhammet Ali Atam, Ziya Erdal ve Kağan Konuk'un performansları alkış aldı.

Oyuna son 15 dakikalık bölümde dahil olan genç oyuncu Muhammet Ali, Sivasspor'a kupayı getiren gole imza atarak taraftarların beğenisini kazandı. Sandro Mendonça'nın attığı golde, korner atışını da kullanan Muhammet Ali, performansıyla takdir topladı. Serbest vuruştan şık bir gol atan Cihan Yılmaz ile ikinci golü kaydeden Sandro Mendonça da sergiledikleri futbolla alkış aldı.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title