Haberler

Sivasspor Liderliğini Sürdürdü

Turkcell Süper Lig'in 19. Haftasında Lider Sivasspor, Deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 Mağlup Ederek Liderliğini Sürdürdü. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Şampiyonluk Yolunda Futbol Adına Güzel Şeyler Yapmak İstediklerini Söyledi.

Turkcell Süper Lig'in 19. haftasında lider Sivasspor, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, şampiyonluk yolunda futbol adına güzel şeyler yapmak istediklerini söyledi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçı yaklaşık 15 bin Sivassporlu taraftarlar izledi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, zevkli, çekişmeli ve tempolu bir maç oynadıklarını ifade ederek, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor gibi bir rakibi net bir skorla mağlup ettik. Rakiplerimizi iyi analiz ediyoruz. Şampiyonluk yolunda futbol adına güzel şeyler yapmak istiyoruz. Evet, bazılarının dediği gibi buraya gelişimiz tesadüftür. Bugün de tesadüfen

kazandık. Biz yolumuza bakıyoruz" dedi. Bülent Uygun, maçın son dakikalarında iki takım futbolcuları arasında yaşanan gerginlikle ilgili olarak ise şöyle konuştu:

"Futbol sahada oynanır. Maç bitiminde tekme atmaya gerek yok. Benim futbolcuma kimse müdahale edemez. Takımımda 4 tane sakat oyuncum var. Futbolun güzelliklerine inanan, futbolun güzelliğini bireysel yetenekleriyle ortaya çıkaran oyuncular istiyorum".

Geçen hafta Trabzonspor ile sahalarında eksi 14 derecede oynadıklarını ifade eden Bülent Uygun, önümüzdeki hafta Fenerbahçe ile de soğuk havada oynayabileceklerini söyleyerek, "Sivasspor olarak kısıtlı imkanlarla, mütevazı kadromuzla, sahada futbolun güzelliklerini ortaya koymaya çalışıyoruz. Henüz bir şey başarmadık. Takımımıza iki oyuncu daha katmak istiyorum" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise, iyi futbol oynadıklarını, ancak iyi futbol oynamanın her zaman puan getirmediğini belirterek, "Kendi evimizde kazanamıyorsak buradan çıkaracağımız dersler var. İstediğimiz sonucu alamadık. Bir takım düşüncelerimiz var transfer konusunda. İbrahim Akın'ı zaman içinde kazanmaya çalışacağız. Fair-play ruhu içerisinde oynamaya çalışan bir takımız. Son dakika yorumunu size bırakıyorum. Önümüzde haftalarda daha ciddi tedbirler alacağız.

Kaçırdığımız pozisyonlar, atamadığımız final pasları var. Rakibe pozisyon vermedik ama 2 pozisyonu gole çevirdiler" şeklinde konuştu. Abdullah Avcı, maçta Adriano'ya yapılan hareketin penaltı olduğunu da savundu.

Sivasspor'un takım kaptanı Mehmet Yıldız, zor bir rakiple oynadıklarını ifade ederek, "İyi mücadele eden bir takımla karşılaştık. Lider geldiğimiz İstanbul'dan lider döndük. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirdik. Buraya gelen taraftarımız bize inansın. Biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.

Kırmızı-beyazlı takımın başarılı oyuncusu Musa Aydın da 19. haftayı lider bitirdikleri için mutlu olduklarını söyleyerek, "Buraya kadar gelişimiz şans değil. Ekibimizle buraya geldik. Rakibimiz iyi pas yapan bir takımdı. Bunun bilincindeydik. Bizim sezon başı hedefimiz ilk 2-3'e girip Avrupa'dan bir takımı Sivas'a getirmekti. Bunu da başaracağız" diye konuştu.

(EE-MFS-MFS-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title