Haberler

Sivasspor İkinci Yarıya Fırtına Gibi Başladı

Turkcell Süper Ligi'nin İkinci Yarısında Oynadığı 3 Maçı da Kazanarak En Başırılı Takım Ünvanını Elde Eden Sivasspor, Temkinli Olarak İlerlemeyi Hedefliyor. Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, "Büyük Hedefler Koymak, Dengemizi Bozabilir. Bizim İlk Hedefimiz 5 Yıl Boyunca Ligde Kalmak" Dedi.

Turkcell Süper Ligi'nin ikinci yarısında oynadığı 3 maçı da kazanarak en başırılı takım ünvanını elde eden Sivasspor, temkinli olarak ilerlemeyi hedefliyor. Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, "Büyük hedefler koymak, dengemizi bozabilir. Bizim ilk hedefimiz 5 yıl boyunca ligde kalmak" dedi.

Ligde ikinci yarıda üst üste aldığı 3 galibiyet ile iyi bir başlangıç yaparak, 31 puanla 5'inci sıraya yükselen Sivasspor'da yüzler gülüyor. İkinci yarıda Gençlerbirliği ve Sakaraya'yı deplasmanda, Çaykur Rizespor'u ise kendi evinde mağlup etme başarısı gösteren Sivasspor, ikinci yarının geride kalan 3 haftasında en fazla puan toplayan takım olarak dikkat çekti. Sakarya maçında alınan galibiyete değinen Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, düzenlediği basın toplantısında kulubün hedeflerini anlattı. Takımın ilk yarıda istediği sonuçları alamadığını söyleyen Ünsal, "Bülent Uygun'u göreve getirmek hem bizim için hem de kendisi için bir riskti. Çünkü ilk denemesinde başarılı olamayabilirdi. Ancak ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gördük. Sivasspor Bülent Uygun yönetiminde çıktığı 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak önemli bir çıkış yakaladı. İkinci yarının en başırılı takımı şu an itibariyle biziz. Bunu sağlayan hocalarımıza ve futbolcularımıza teşekkür ediyoruz." dedi. UEFA hedefi söylentilerinin takımın çıkışına zarar verebileceğini ifade eden Ünsal, "Ligin ilk yarısında 9'uncu haftada Vestel Manisa 23 puanla liderken ve şampiyonluk söylentileri çıkarken, biz küme düşme hattındaydık. Manisa o maçtan sonra 11 maçta 6 puan toplayabildi. Ligde neyin ne olacağı önceden kestirilemez. Çok zor ve karamsar bir dönemdeyken alınan kararlarla bugün bu noktaya geldik. Bizim için UEFA kupasına katılmak gibi bir hedef söz konusu değil. Şu anda 31 puandayız. Öncelikle 40 puana ulaşmayı hedefliyoruz. Ayağımızın yere basması gerekiyor. 3 puanlık sistemde hiçbirşey belli olmaz. Biz en az 5 sezon boyunca sadece ligde kalmayı hedeflemek zorundayız. Hedefimizi ilk 8 olarak belirliyoruz. Ancak bu 5 yılın sonunda daha üst sıralar ve başka hedefler düşünebiliriz. Fazla beklenti içine giren taraftarımızın hayal kırıklığı yaşamasını istemiyoruz." dedi.

BAYANLARA ÖZEL TRİBÜN

Ünsal, Antalyaspor maçından başlayarak kapalı tribünün sol bölümünün bayan taraftarlara ayrılacağını ve indirimli bilet uygulaması yapacaklarını söyledi. Okullarda da genç taraftar grupları oluşturmak için çalışma yapıldığını belirten Fikret Ünsal, öğrencilere de indirimli bilet uygulaması yapılacağını dile getirdi.

WOOTER FIFA'LIK OLDU

Bu arada Sakaryaspor maçında, kadroya alınmadığı için sinirlenerek kamptan ayrılıp ülkesine dönen ve Türkiye'ye dönmeyeceğini bildiren Hollandalı oyuncu Nordin Wooter için kulüp yönetimi gerekli tespit tutanaklarını hazırlayarak FİFA'ya başvurma kararı aldı.

ERAYDIN AYTEKİN

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title