Haberler

Sivasspor-fenerbahçe Maçından Notlar

Ligde Zor Günler Yaşayan Sivasspor, Fortis Türkiye Kupası 3. Tur (C) Grubu 2. Hafta Maçında, Sahasında Lig Lideri Fenerbahçe'yi Konuk Etti.

Ligde zor günler yaşayan Sivasspor, Fortis Türkiye Kupası 3. Tur (C) Grubu 2. hafta maçında, sahasında lig lideri Fenerbahçe'yi konuk etti.

Ligde bugüne dek 3 kez karşı karşıya gelen 2 ekip, kupada ilk kez karşılaştı. 4 Eylül Stadı'ndaki maça, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle Sivaslı futbolseverler fazla ilgi göstermedi. Maraton tribünü ve numaralı tribün dolarken, kale arkası tribünleri boş kaldı.

Havuz tarafı kale arkası tribünün sağında yerini alan yaklaşık 500 civarındaki Fenerbahçe taraftarı da, Sivasspor deplasmanında takımını yalnız bırakmadı. Fenerbahçe taraftarları, maç öncesinde futbolcuları tribünlere çağırarak alkışladı.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Sivassporlu bazı yöneticiler de karşılaşmayı, maraton tribününde kar yağışı altında taraftarların arasında izledi.

Kupanın ilk hafta maçında sahasında Gaziantepspor'u 2-0 yenerek puanını 3'e çıkaran Fenerbahçe'nin teknik direktörü Zico, yoğun maç trafiği nedeniyle Sivas'a, PAF takım takviyeli bir kadroyla geldi.

İlerleyen haftalarda UEFA Kupası ve ligde yapılacak zorlu maçları düşünen Brezilyalı teknik adam, Alex, Appiah, Kezman, Tuncay, Tümer, Edu, Lugano, Serkan, Uğur ve Rüştü'yü İstanbul'da bıraktı.

Kadrosunda 6 yabancı ve 1 Brezilya asıllı Türk oyuncu bulunan Fenerbahçe'de, Sivasspor karşısında yabancılardan yalnızca Deivid forma giydi.

Savunmada Önder Turacı-Can Arat, forvette ise Deivid ve Semih ikilisine şans veren Zico, son haftalarda ilk 11'de fazla forma giyme şansı bulamayan Mehmet Aurelio'yu da Appiah'ın yokluğunda Deniz ile birlikte orta alanda görevlendirdi.

Kalede Serdar, sol kanatta Ümit, sağ kanatta Kerim, orta alanda ise Kemal'i oynatan Zico, forvetin arkasında görev verdiği Olcan ile gol aradı. Hasta olduğu öğrenilen Mehmet Yozgatlı ise son anda kadrodan çıkarıldı.

Kaleci Volkan'ı da kulübede bekleten Zico, PAF takımdan maç kadrosuna dahil ettiği Mehmet Kutay Şenyıl, Umut Güzelses, Osman Kürşat Duman ve Alper Balaban'a ilk 11'de şans vermedi. Genç oyuncular, yedek kulübesinde forma bekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title