Haberler

Sivasspor'da, Büyükşehir Belediyespor Maçı Hazırlıkları

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile zor bir maç oynayacaklarının farkında olduklarını belirtti.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile zor bir maç oynayacaklarının farkında olduklarını belirterek, "Ama biz kendimize güveniyoruz, iyi takımız, yeter ki kapasitemizi sahaya yansıtalım" dedi.

Çalımbay, deplasmanda yapacakları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı hazırlıklarını sürdüren kırmızı beyazlı ekibin idmanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve sonrasındaki Samsunspor maçlarını iyi bitirmeleri gerektiğini söyledi.

Belkide bu maçlardan alacakları puanların kendilerinin ikinci yarıdaki hedeflerini belirleyeceğini ifade eden Çalımbay, şunları kaydetti:

"Zor bir maç oynayacağımızı biliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımı iyi bir takım. Kendi sahasında mağlubiyeti olmayan bir takım. İyi oyunculardan kurulu bir takım. ve bu sene de gerçekten iyi başladılar. Zor bir maç oynayacağız, bunun da farkındayız. Ama biz kendimize güveniyoruz, iyi takımız, yeter ki kapasitemizi sahaya yansıtalım. Benim oradaki en büyük güvencem, inşallah Galatasaray maçı gibi olmayacak, taraftarlarımız eğer bizi orada yalnız bırakmazlarsa, bize sahip çıkarlarsa, destek olurlarsa oradan istediğimiz şekilde döneceğimize inanıyorum. Kazanmak istiyoruz, iki maçı da iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz. Ama futbol bu her şey oluyor maçlarda, her takım, her takımı yenecek kapasitede bu sene. Kimin kimi yeneceği belli olmayan bir lig yaşanıyor. Bu lig ikinci yarı daha çekişmeli geçecek, daha zor geçecek. ve telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Onun için bu iki maç bizim için çok değerli. Bütün amacımız iki maçı da iyi bir şekilde bitirmek."

-Cihan'ın ardından Kerim ile de yollar ayrıldı-

Şu anda sakat veya eksik oyuncularının olmadığını ifade eden Çalımbay, sadece Cihan Yılmaz ve Kerim Zengin ile yollarını ayırdıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Biz iki arkadaşımızı da kesinlikle göndermedik. Kerim olsun, Cihan olsun kendilerine göre hedefleri vardı, kendilerine göre düşünceleri vardı. Onun düşünceleri bizlere ters geldi. Ben ikisine de saygı duyuyorum, ikisinin de haklı olduğu yönler vardır kendilerine göre ama biz bir takımız. Takım halinde hareket etmemiz gerekiyor. O yüzden ben ikisine de çok teşekkür ediyorum, bize buradaki hizmetlerinden dolayı. İkisinin de çok büyük katkıları oldu bu takıma. Gittikleri takımlarda da kendilerine başarılar diliyoruz. Bizim onlarla kesinlikle kırgın ayrıldığımız hiçbir şey yok. Burada kimse başka bir şey aramasın, kesinlikle ne Cihan'ı ne de Kerim'i biz göndermek istedik. Kendi istekleriyle, kendi hedefleri var, o hedef doğrultusunda hareket etmek istediler. Bazı şeyler de bize ters geldiği için de yollarımızı ayırmak zorunda kaldık."

Çalımbay, bir soru üzerine, cezaevinden tahliye edilen ve bugün takımın idmanını izleyen kalecileri Korcan Çelikay'ın geri dönüşüyle çok mutlu olduğunu da belirterek, "Gerçekten futbolcu arkadaşları da çok sevindi. Gördüğünüz gibi herkesin gözleri doldu, Korcan'ı gördükleri zaman. İyi şekilde geldi, inşallah bundan sonra daha iyi şekilde de burada futbol hayatına devam edecek" diye konuştu.

- SİVAS

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title