Haberler

Sivasspor 2011-2012 Futbol Sezonunu Törenle Açtı

Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor, 2011-2012 futbol sezonunu törenle açtı.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor, 2011-2012 futbol sezonunu törenle açtı. Kırmızı-beyazlı ekip, sezon açılışında karşılaştığı Sırbistan ekibi FK Rad Belgrad'ı 4-1 mağlup etti.

Sivasspor Kulübü, sezon açılışı dolayısıyla 4 Eylül Stadyumu'nda sade bir tören düzenledi. Törende Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar, sezon açılışı maçı için kente gelen Sırbistan Süper Lig takımlarından FK Rad Belgrad'ın başkanı Ranko Stojic'e şilt ve çiçek takdim etti.

Yeni sezonun "hayırlı uğurlu olması, kazasız ve belasız geçmesi" için kurban kesildi. Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, kurban kesilirken yaptığı duada, yeni sezonun takımlar için centilmence geçmesini ve Sivasspor'un başarılı olmasını temenni etti. Sivassporlu futbolcular ve teknik heyet, kurban kesilirken dua etti.

Taraftarlar, futbolcuları ve teknik direktör Rıza Çalımbay'ı tribünlere çağırarak alkışladı. Taraftarlar, Çalımbay'a "Sivas seninle gurur duyuyor" tezahüratı yaparak sevgi gösterisinde bulundu. Sivassporlu futbolcular, konuk ekibin futbolcularına çiçek ve hediyeler verdi.

Futbolseverler maçı ücretsiz olarak izledi. İftardan yaklaşık bir saat sonra başlayan maçta, kale arkası tribünleri boş kaldı. Maraton ve kapalı tribünleri dolduran taraftarlar, takımı coşkulu bir şekilde destekledi.

Karşılaşmayı, Sivas Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, Belediye Başkan Vekili ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Demirok, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Murat Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ile Sivassporlu yöneticiler ve diğer protokol üyeleri de izledi.

-OTYAKMAZ, CEZAEVİNDEN TELGRAF GÖNDERDİ-

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanarak Mertis Cezaevi'ne konulan Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın, sezon açılışı için gönderdiği telgraf, maç başlamadan okundu. Otyakmaz, mesajında, "Şanlı Yiğidolarımız, sezon açılışında aranızda bulunamadığımdan dolayı üzgün olduğumu belirtir, 2011-2012 sezonunun tüm Sivasspor camiamıza hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim" ifadelerini kullandı. Taraftarlar, Otyakmaz'ın telgrafına alkışlarla karşılık verdi. Taraftarlar, "Adam gibi adam Mecnun Otyakmaz" ve "Başkana uzanan eller kırılsın" şeklinde tezahürat yaptı. Süper Lig'de 7'nci sezonuna giren Sivasspor, 2004 yılından itibaren başkanlığını yapan Mecnun Otyakmaz'dan yoksun olarak ilk kez bir sezon açılışı gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile bazı milletvekili ve bürokratların sezon açılışı için gönderdiği telgraflar da okundu. Sivasspor takımı maça,

"Milan Borjan, Uğur Kavuk, Jakup Navratil, Murat Akça, Hayrettin Yerlikaya, Kıvanç Karakaş, Kadir Bekmezci, Kamil Grosicki, Erman Kılıç, Ricardo Pedriel Suarez, Michael Eneramo" onbiri ile çıktı.

Yedek soyunan kaleci Atilla Koca ile Mehmet Nas, Sandro Mendonça, Cihan Özkara, Cihan Yılmaz ve Mamadou Diallo ise karşılaşmanın ikinci yarısında görev aldı. Genç oyuncular Burçağ Başel ve Muhammet Ali Atam da maçın son 25 dakikasında görev yaptı. Taraftarlar, yeni transferlerden kaleciler Borjan ve Atilla, Murat Akça, Kıvanç, Cihan Özkara ve Burçağ Başel'i izleme şansı buldu. Sırp asıllı Kanadalı kaleci Borjan, eski takımına karşı forma giydi. Sivasspor kaptanı Hayrettin, maçın 65. dakikasında sakatlanarak yerini Muhammet Ali'ye bıraktı.

Oyuncu değişikliği sınırlamasının bulunmadığı maçta, teknik direktörler Rıza Çalımbay ve Slavko Petroviç, tüm oyunculara şans vererek son durumlarını görme fırsatı buldu.

Sivasspor, ilk yarısını 2-0 tamamladığı maçtan 4-1 galip ayrıldı. Sivasspor'un gollerini 42. dakikada Eneramo, 45. dakikada Grosicki, 55. dakikada Pedriel ve 57. dakikada Mendonça attı. Konuk ekibin tek golünü ise Lazar Cirkoviç kaydetti.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title