Haberler

Sivaslı'da Çilek Festivali

Uşak'ın Sivaslı İlçesinde Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlenen "Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali'nin" Bu Yıl 22.'si Yapılıyor.

Uşak'ın Sivaslı ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali'nin" bu yıl 22.'si yapılıyor. Evrenli Parkı'nda gerçekleştirilen festivalde en iyi çilek yetiştiricileri ve çilek güzeli yarışmaları yapıldı. Sivaslı Belediye Başkanı Dursun Poyraz, Maliyecilerin festivale gölge düşürdüğünü ifade ederek, bugün çilek yetiştiricilerine maliyenin ceza yazdığını söyledi.

Evrenli Parkı'nda düzenlenen festivale Uşak Valisi Kayhan Kavas ve eşi Yeşeren Kavas, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ruhi Candan, Sivaslı Kaymakamı Sedat Yıldırım, Sivaslı Belediye Başkanı Dursun Poyraz, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin,daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çileğin Sivaslı ilçesi ile özdeşleştiğini ifade eden Belediye Başkanı Dursun Poyraz, "Rusya pazarını zorlayan Sivaslı çileği her geçen yıl Pazar payını arttırmakta ve ihracata yönelik üretim artmaktadır. Maliyeciler bugün çilek festivalimize darbe vurdu. Çilek bizim geleceğimiz, ekmeğimiz, aşımız. Keşke maliyeci arkadaşlar böyle güzel bir günde değil de, daha başka bir günde gelselerdi. Sivaslı'da bu yıl 2 bin 400 ton çilek üretimi gerçekleşmesini hedefliyoruz" dedi.

Uşak Tarım İl Müdürü Atilla Arslan ise festival açılışında yaptığı konuşmada Sivaslı'nın artık pazara uygun çilek ürettiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Sivaslı çilek ormanı haline geldi. Artık ihracata dönük çilek üretmeye başladı. Bundan sonraki hedefimiz "İyi Tarım uygulamasını hayata geçirmektir. Bu uygulamadaki amacımız üretimi kayıt altında tutmaktır. Çilek üretimini kayıt altında tuttuğumuzda üretici daha fazla kazanacak ve Pazar sıkıntısını aşacaktır. Ağustos ayına kadar tapusu ile müdürlüğümüze gelerek damlama sulama sistemi kurmak isteyen üreticilere yüzde 50 hibe destek kredisi vereceğiz. Aynı zamanda üretilen çilekleri hasattan sonra hemen soğutmak zorundayız. Ancak ilçede soğutma merkezi yok. Soğutma Merkezi yapacak yatırımcılara da Bakanlığımızca 250 bin YTL hibe kredi desteği sağlanacak" 22. Çilek Festivali'nde ürettiği çilek ile ‘En Güzel Çilek' yarışmasına katılan 22 üreticiden Dr. Şadan Ülker birinci, Mehmet Turgut ikinci ve Mustafa Yazar üçüncü olurken, dereceye giren üreticilere küçük altın ve çilek armalı altın kolye hediye edildi. Üreticilere hediyeleri Vali Kayhan Kavas tarafından verildi. Düzenlenen Çilek Güzeli yarışmasına katılan 7 yarışmacıdan Seher Çelik birinci, Özge Gözükan ikinci ve Hatice Sarıkaya üçüncü oldu. Çilek güzellerine hediyelerini ise Vali Kavas'ın eşi Yeşeren Kavas verdi. Yarın da devam edecek festival etkinlikleri kapsamında yöresel halk oyunları, konser ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

(KY) 31.05.2008 18:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title