Haberler

Sivas Valiliğinden Maden Kazası Açıklaması

Sivas Valiliği, Gemerek'te meydana gelen maden kazasıyla ilgili firma sorumlusunun adam öldürmek suçundan gözaltına alındığını, soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamada, "Gemerek ilçesi Yeniçubuk Kamışlıdere mevkiinde faaliyet gösteren sicil 609 nolu Linyit Kömür İşletmesi Duman Birlik Madencilik Ltd. Şti. işletmesine ait ancak Özmer Madencilik taşeron firmasının işlettiği maden ocağında göçük olduğu ihbarı Gemerek İlçe Jandarma Komutanlığımıza bildirilmiştir. Gemerek Kaymakamlığınca olay ile ilgili yapılan araştırma neticesinde Duman Birlik Madencilik Ltd. Şti adına ruhsatlı linyit kömür işletmesinde Özmer Madencilik firmasının taşeron biçimde faaliyet gerçekleştirdiği, söz konusu kömür ocağının 160 metre içerisinde 1 metre eninde göçük olduğu belirlenmiştir. Göçük esnasında ocakta bulunan Nuri Ayyıldız isimli şahıs olay yerinde vefat etmiş, Yusuf Şimşek isimli şahıs ise hafif bir şekilde yaralanmıştır. Şahsın Gemerek Devlet Hastanesi'nde muayene ve tedavisi devam etmekte ve kontrol amaçlı müşahede altında tutulmaktadır" denildi.

Linyit kömür ocağında 5 Kasım 2014 tarihinde denetimlerin yapıldığının ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

"Denetimde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün belirtilen yazısı gereği üretim faaliyetlerine izin verilmediği hususunda Özmen Madencilik şirketi ikaz edilmiştir. Belirtilen kömür ocağında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün ve Sivas İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'nün üretim faaliyetlerinin durdurulması konulu yazısına istinaden Gemerek Kaymakamlığının talimatıyla Gemerek Jandarma Komutanlığınca ilgili karar Özmer Madencilik taşeron firması işletmecisi Mustafa Özdemir 18 Kasım 2014 günü tebliğ edilmiştir. Son olarak 14 Ocak 2015 tarihinde habersiz bir şekilde yapılan denetim ve kontrolde Duman Birlik Madencilik işletmesinde maden şirketinin üretim amaçlı faaliyetine devam ettiği daha önceki tebliğ ve ikazlara rağmen işletmeden kömür çıkartıldığı tespit edilmiş ve konu ile ilgili tutanak ve fotoğraf ile tespit yapılmış olup, gereği yapılmak üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. Tebliğ ve ikazlara rağmen çalışma yapıldığı anlaşılmaktadır. Söz konusu olayla alakalı olarak Gemerek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup Özmer Madencilik firma sorumlusu Karaman ili Ermenek nüfusuna kayıtlı Mustafa Özdemir taksirle öldürmek suçundan gözaltına alınmış ve soruşturma devam etmektedir." - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özmer Madencilik Yeniçubuk Gemerek Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title