Haberler

Sivas'ta Yola Duvar Ördüler

Sivas'ın Suşehri Belediyesi ile Anlaşmazlığa Düşen Ailesi, Kendilerine Ait Olduğunu İddia Ettikleri Mahalle Yolunun Bir Kısmını Duvarla Kapattılar.

Sivas'ın Suşehri Belediyesi ile anlaşmazlığa düşen ailesi, kendilerine ait olduğunu iddia ettikleri mahalle yolunun bir kısmını duvarla kapattılar.

Edinilen bilgiye göre Suşehri ilçesi Avculu mahallesinde Mustafa Şahin isimli vatandaş, kendisine ait arsanın bir kısmında yeni yolun geçmesi üzerine eski yolun kendilerine verilmesi konusunda 8 yıl önce Suşehri Belediyesi ile sözlü olarak anlaştıklarını iddia ederek, belediyenin bu güne kadar kendilerine eski yolun tapusunu vermediği gerekçesiyle yolun bir kısmını duvarla kapattı.

Belediye ile aralarında yapılan sözlü anlaşmadan bir netice çıkmaması nedeni ile böyle bir yola başvurduklarını belirten Mustafa Şahin, "Bundan 8 yıl önce Suşehri Belediyesi ile yapmış olduğumuz sözlü anlaşma gereği, mahalle yolunun düz geçmesi için arsamızın kanarında yer verdik. Ancak eski yolun da bize verilmesi konusunda mutabakata varmıştık. Fakat bu güne kadar bizlere bu yerle ilgili bir tapu verilmedi. Abim de bu yönde yolun bir kısmını duvarla örerek kapattı. Açılan yol, imar yoludur. İstimlak konusunda anlaşmazlık olduğundan 3 yıldır mahkememiz devam ediyor. Belediye ile anlaşmak istiyoruz" dedi.

Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun ise yolun kapatılmasının kanuna aykırı olduğunu ve belediye olarak bu konuda gerekeni yapabileceklerini söyledi. Coşkun, "Hiç kimse yol kapatamaz. Burası, ana yoludur. Bizler şahısların istimlak paralarını bloke ettik. Yazılı anlaşma olmadığından dolayı, belediye olarak kamulaştırma davası açıldı. Dava halen devam etmektedir. Burası imar planında ana yol olarak görünüyor. Belediyemiz ile şahıslar arasında eski yolun kendilerine verilmesi konusunda herhangi bir anlaşma bulunmamaktadır. Şayet eski yolun satılması konusunda, belediyemiz tarafından bir satış ilanı verilir. Şahıslar ihaleye girer ve o zaman bu eski yolu alırlar" dedi.

Örülen duvarın ise yıkılması konusunda belediye tarafından Şahin ailesine tebliğ yapıldığı belirtildi.

(SY-İG-MSA-Y) 18.06.2008 17:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title