Haberler

Sivas'ta Yetenekli Çocuklar, Futbola Kazandırılacak

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivas spor'un altyapısına yetenekli öğrencilerin kazandırılması için Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalandı.

Sivas Valiliği'nde düzenlenen protokol törenine Vali Salih Ayhan, Demir Grup Sivas spor Başkanı Mecnun Otyakmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, il müdürleri ve kulüp yöneticileri katıldı. Vali Salih Ayhan, imza töreninden önce yaptığı konuşmada, projenin çok anlamlı olduğunu belirtti. Sivas spor'a ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Ayhan, "Çocukların yeteneklerine göre tespit edilip yönlendirilmesi yeni dönem eğitim ruhunda var. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı kurumsal çatıyı kurdular. Biz de Sivas'ta eğitimdeki değişim ve dönüşüm harekatı kapsamında bu çalışmaya başladık. Hem Bakanlığımızın vizyonuna hem de sahanın dinamiklerine uygun bir şeklide Sivas'ın yetenekli yiğidolarının tespitini yaparak, Sivas spor'da da pratik eğitimlerini vererek, spor kültürünü, spor ahlakını ve Sivasspor vizyonunu kazandırarak inşallah yeni genç yiğidolar ortaya çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Ayhan, ayrıca geçen hafta Demir Grup Sivasspor'un Göztepe ile oynadığı maç sonunda stattan çıkarken kalp krizi geçirerek vefat eden Eren Dolak'ın isminin stada giriş yaptığı kapıya verildiğini belirterek "İnşallah yarın seyircilerin de talepleri ve onun isminin yaşatılması Sivasspor'un vefasının en büyük göstergelerinden birisi. Eren Dolak kardeşimizin ismi statta devamlı giriş yaptığı 9 numaralı girişin ismi Eren Dolak Girişi olacak. Hatıratının yaşandığı ve bundan sonra bizlerin yaşatılacağı bir durum oldu. Taraftarımız her girdiğinde Eren Dolak kardeşimizi hatırlayacaklar, yad edecekler, unutulmayacak. Ben bu vefasından dolayı Sivassporumuza şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Demir Grup Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ise Sivas Valiliği'nin Sivasspor'a her anlamda destek olduğunu dile getirerek, "Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız bu organizasyon Sivasspor Kulübü'ne çok önemli katkılar sağlayacaktır. Gençlerimizin modern, çağdaş tesislerde iyi eğitim alması konusunda destek olacaktır. Hepimiz gençler için, yeni nesil için bu sorumluluğun bilincinde de mücadele ediyoruz. Bu projeyle bize başvuran Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Valiliğimize de çok teşekkürler" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ise proje kapsamında halk eğitim öğretmenleri tarafından beden eğitimi öğretmenleri ve Sivasspor antrenörlerinin de desteğiyle yetenekli öğrencilerin tespitinin yapılacağını ve futbola yetenekli öğrencilerin eğitim alacağını belirtti. Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü ile Demir Grup Sivasspor arasında protokol imzalandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Toplantıdan görüntüler

-Açıklamalar

-Protokol imzalanması

- Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title