Haberler

Sivas'ta Yaşayan Mülteciler Eğlence Programında Bir Araya Geldi

Sivas'ta yaşayan mülteciler, düzenlenen eğlence programında bir araya geldi.

Sivas'ta yaşayan mülteciler, düzenlenen eğlence programında bir araya geldi.

Sivas Dosteli Derneği tarafından bir restoranda düzenlenen programa Afganistan, Irak, İran, Suriye ve Özbekistan'dan gelen 105 aileden 392 kişi katıldı. Birlik, beraberlik ve dostluğu pekiştirmek adına düzenlenen program Afganistan Milli Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bu sırada bazı Afgan ailelerin duygularına hakim olamadıkları gözlendi.

Çocuklara Türk bayrağı, şeker ve oyuncaktan oluşan hediyelerin dağıtıldığı programda halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından mahalli sanatçılar sahne aldı.

Programda konuşan Dosteli Derneği Başkanı Hüseyin Akpolat, şehirde misafir edilen yabancı uyruklu vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirterek,

"Osmanlı Devleti'nden bu yana her zaman yanınızda olduk yine de yanınızda olmaya devam edeceğiz" dedi.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Hayat Ağacı Derneği ile yabancı konuklara sürekli destek olduklarını ifade eden Akpolat, "Dernek olarak 7 yıl önce mültecilerle tanıştık. Ev tutuyoruz, gıdalarını veriyoruz, zaman zaman kiraları ödeniyor. Devletimiz bunlara kucak açıyor" diye konuştu.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Afganistan Sivas İran Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title