Haberler

Sivas'ta Rüşvet Operasyonu

Sivas'ta Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nde Görevli 2 Memur, Rüşvet Almak Suçlamasıyla Gözaltına Alındı.

Sivas'ta Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nde görevli 2 memur, rüşvet almak suçlamasıyla gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre Sivas'ın Suşehri ilçesinde, 2002 yılında taşımalı eğitim sisteminde öğrenci taşıma işini üstlenen bir kooperatifin eski başkanı M.G., 1 Nisan 2008 tarihinde Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne geldi. Burada ihbarda bulunan M.G., Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nde denetmen olarak görev yapan A.A. ve A.B. isimli şahısların, kendisinin kooperatif başkanlığı yaptığı dönemler içinde kooperatife ait olan evraklarında eksiklik olduğunu belirterek daha önceden 400 YTL ve 200 YTL rüşvet aldıklarını, kendisini ve yönetim kurulunda bulunan 6 yönetim üyesi arkadaşını genel kurulda toplantı salonundan çıkartmak suretiyle oylamaya dahil etmediklerini, seçme ve seçilme haklarının engellediğini, yeni yönetim kurulu devir işlemlerine müdahale ederek evraklarında eksiklik olduğu gerekçesi ile 500 YTL rüşvet istediklerini ihbar etti.

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, savcı talimatı ile operasyon başlattı. Operasyon kapsamında M.G.'nin Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nde çalışan A.A. isimli şahsa 7 Nisan 2008 günü rüşvet olarak istediği parayı verdiği tespit edildi. A.A. ekiplerce suçüstü yakalanarak gözaltına alınırken, A.B. de Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nde bulunan odasında yakalandı. Şahıslar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

(İG-GS-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title