Haberler

Sivas'ta Olumsuz Hava Koşulları

Güncelleme:

Sivas'ta iki gündür etkili olan kar yağışı eğitimi de engelledi.

Sivas'ta iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Yıldızeli ilçesinde 30 köy yolu ulaşıma kapanırken; olumsuz hava koşulları eğitimi de etkiledi. Hafik ve Gürün ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Yıldızeli ilçesinde gün boyunca devam eden kar yağışı, akşam saatlerinde fırtına ile birlikte etkisini artırdı. Yağışın artmasıyla birlikte kar kalınlığı yer yer 20 santimetreyi geçti. Olumsuz hava koşulları akşam saatlerinde etkisinin artırması nedeniyle Sivas-Tokat karayolu üzerinde bulunan Çamlıbel geçidinde ulaşımda aksamalar meydana geldi. Buzlanmanın etkili olduğu ilçede trafik ekipleri, yol kontrolü yaparak zincirsiz araçların geçişine izin vermedi. Kar yağışı nedeniyle ilçede 30'a yakın köy yolu ulaşıma kapandı. Sivas-Ankara, Sivas-Tokat, Direkli-Bedirli ve Çırçır karayolunda, ekipler aralıksız kar temizleme ve tuzlama çalışması yapıyor.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Öte yandan; kentte yaşanan olumsuz hava koşulları eğitimde de aksaklıklara yol açtı. Sivas'ın Hafik ilçesinde taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edilirken, Gürün ilçesinde de ilk ve orta dereceli okullarda 1 gün eğitime ara verildiği bildirildi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gürün Hafik Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title