Haberler

Sivas'ta okullara "Fatih'in Günlüğü" dağıtıldı

Güncelleme:

Sivas'ta öğrencilere "Fatih'in Günlüğü" adlı kitap hediye edildi.

Sivas'ta öğrencilere " Fatih'in Günlüğü" adlı kitap hediye edildi.

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sivas Valisi Salih Ayhan'ın himayelerinde Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü Yayınları arasından çıkan ve eğitimci yazar İsrafil Kurt tarafından kaleme alınan eserin on bin adetlik ilk baskısı, ücretsiz olarak Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin, 86 yıl sonra kılınan cuma namazıyla ibadete açıldığı gün öğrencilere ulaştırıldı.

Eserde, Fatih Sultan Mehmet'in doğumu, çocukluk yılları ve İstanbul'u fethetme hayali anlatılıyor.

Eserin bir diğer önemli özelliği ise Fatih'in olayları kendi ağzından, "ruzname" (günlük) şeklinde anlatması olarak göze çarpıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sivas Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Ayasofya'ya da özel bir bölümün ayrıldığı Fatih'in Günlüğü kitabının çizimleri, dil ve üslubu ile öğrencilerin ilgisini çekeceğini ve onlara önemli kazanımlar sağlayacağını belirtti.

Eserin kısa sürede il genelindeki ilk ve ortaokul öğrencilerine ulaşacağını aktaran Savaşçı, şunları kaydetti:

"Fatih'in Günlüğü, Osmanlı Devleti'nin Cihan Padişahı olan, çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet'in öğrencilerimizce tanınması, onların da tıpkı ecdadımız Fatih gibi küçük yaşlardan itibaren kendilerine hedefler belirlemesi ve bu hedeflere ulaşmak için var güçleri ile çalışması noktasında son derece önemli bir eserdir. Uzun süredir bu eserin yayına hazırlanması için çalışma yapıyorduk. Hazırlanan eserin dağıtımını görevlilerimizce okullarımıza yaptık. Bilgi verdiğimiz öğrenciler okullarına giderek kitaplarını teslim aldılar. Eserin basılıp dağıtılması ise böylesine anlamlı bir güne denk geldi. Bunun için de ayrıca mutlu olduk.

Eskiler 'Köksüzlük, öksüzlüktür.' derler. Temennimiz odur ki bu eser vesilesi ile öğrencilerimiz kökleri ile yeniden sağlam bağlar kuracaktır. Ayrıca eserin yanında bir de öğrencilerimize 'Benim Günlüğüm' defterini hediye ediyoruz. Umuyorum ki öğrencilerimiz, tarihlerinden aldıkları ilhamla 'Benim Günlüğüm' defterine bilim, kültür, sanat ve edebiyat alanında kendi fetihlerinin hikayelerini yazacaklardır."

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Fatih Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title