Haberler

Sivas'ta Merder'den Engellilere Tekerlekli Sandalye

Mereküm ve Dumanlı Çayı Yöresi Belde ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Merder) Yöneticileri, Bölgede Bulunan Köy ve Beldelerde Yaptıkları Tarama Sonrasında 4 Engelliye Tekerlekli Sandalye Hediye Etti.

Mereküm ve Dumanlı Çayı Yöresi Belde ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MERDER) yöneticileri, bölgede bulunan köy ve beldelerde yaptıkları tarama sonrasında 4 engelliye tekerlekli sandalye hediye etti.

MERDER Başkanı Orhan Özdemir, MERDER bölgesinde bulunan 4 belde ve 15 köyde yapılan araştırma neticesinde ihtiyaç sahibi ailelere imkanlar dahillinde destek olmaya çalıştıklarını belirterek, dernek tarafından temin edilen 4 özürlü tekerlekli sandalyenin de gereksinimi olan kişilere teslim edilmek üzere toplandıklarını söyledi. Özdemir, "MERDER bölgesindeki ortopedik özürlülerimizi tespit ettik. Burada onlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Unutmayalım ki her insan bir gün engelli olabilir. Engellilerin daha fazla ilgiye gereksinimleri vardır. Bunların sıkıntılarıyla ilgilenmeyi bir insanlık görevi olarak kabul ediyoruz. Bazı engelliler dört duvar arasında adeta hapis hayatı yaşıyorlardı, onların bu sıkıntılarını bir nebze olsun çözmek için kendi imkanlarımız ile temin ettiğimiz bu engelli araçlarını vererek sahipsiz olmadıklarını göstermek istedik" dedi.

Özdemir, vatandaşlara da seslenerek kullanılmayan sağlık malzemelerini de ihtiyacı olan ailelere teslim edilmek üzere derneğe teslim edebileceklerini kaydetti. Özdemir, konuşmasının ardından tekerlekli sandalyelerini daha önce tespit edilen Olukman, Kuzuören, Gaziköy ile Yakupoğlan beldelerindeki engelli vatandaşlara teslim edilmek üzere yetkililere teslim etti.

(İG-YS-Y) 31.05.2008 17:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title