Haberler

Sivas'ta Kene ile Mücadele Çalışmaları

Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, Kene ile Mücadele Çalışmalarında Kullanılmak Üzere Toplam 11 Bin 900 Litre İlaç Alındığını Bildirdi.

Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, kene ile mücadele çalışmalarında kullanılmak üzere toplam 11 bin 900 litre ilaç alındığını bildirdi.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığına neden olan Kene canlısına karşı oluşturulan Yürütme Komisyonu hakkında açıklamalarda bulunan Tarım İl Müdürü Kaya, "KKKA hastalığıyla mücadele kapsamında KKKA Acil Eylem Planı hazırlanarak uygulamaya konulmuştur. Bu kapsamda Sayın Vali Yardımcımız Hüdayer Mete Buhara başkanlığında, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi İntaniye Anabilim Dalı Başkanı, İl Sağlık Müdürü, İl Çevre ve Orman İl Müdürü, Sivas Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürü ile Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürüyle oluşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Yürütme komisyonu oluşturulmuştur" dedi.

Kene mücadelesi ile ilgili olarak risk görülen yerlerde, barınak ve hayvan ilaçlama çalışmaları başlatıldığını kaydeden Kaya, "Müdürlüğümüze intikal eden kene vakaları anında değerlendirilmekte ve müracaata bunan vatandaşlarımıza kene mücadelesi ve hastalıktan korunma konusunda eğitim verilmektedir. 2008 yılında KKKA hastalığı ile mücadelede kullanılmak üzere Bakanlığımız tarafından 9 bin 400 litre büyükbaş hayvanlarda kene mücadelesinde kullanılmak üzere, 2 bin 500 litre küçükbaş hayvanlarda kene mücadelesinde kullanılmak üzere ilaç gönderilmiştir, Kullanılacak ilaçlar İl Müdürlüğümüze teslim edilmiş olup, hizmet alımı süreci devam etmektedir. Bakanlığımız talimatlarına göre mücadeleye başlanacaktır. İl Müdürlüğümüz tarafından hayvanlarda mücadele söz konusu olup, bahçe ve çevre ilaçlaması yapılmamaktadır" dedi.

(İG-SE-Y) 20.05.2008 17:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title