Haberler

Sivas'ta Kadınlar Üzerindeki Kanser Tarama Çalışmaları

Sivas'ın Gökmedrese Mahallesi'nde İkamet Eden Yaklaşık 2 Bin Kadın Rahim Kanseri Taramasından Geçirilmek Üzere, Evlerinin Kapılarına Asılan İlanlarla Sağlık Ocağına Davet Edildi.

Sivas'ın Gökmedrese Mahallesi'nde ikamet eden yaklaşık 2 bin kadın rahim kanseri taramasından geçirilmek üzere, evlerinin kapılarına asılan ilanlarla sağlık ocağına davet edildi.

Edinilen bilgiye göre Sivas İl Sağlık Müdürlüğü ve Numune Hastanesi bünyesindeki Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından 2006 yılında başlatılan kanser tarama çalışmaları genişletilerek devam ediyor. Önceki yıl meme kanseri taramasından geçirilen kadınlar, bu yıl da rahim kanseri taramasında geçirilecek. İlk olarak Gökmedrese ve çevre mahallelerde başlatılan tarama çalışmalarında yaklaşık 2 bin kadına ulaşılarak, muayeneden geçirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Gökmedrese ve yakın mahallelerde oturan kadınların çalışmadan haberdar olması için ikametlerin kapılarına ilan asıldı.

Diğer taraftan yapılacak çalışma sonrasında teşhis konulan kadınların ilgili kurumlara sevk edilerek tedaviye alınacağı, çalışmalar sırasında da kadınlara bilgiler verileceği öğrenildi.

(İG-MSA-Y) 19.06.2008 17:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title