Haberler

Sivas'ta "KADES" anlatıldı

Güncelleme:

Sivas'ta, kadın ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek amacı ile geliştirilen "KADES" uygulaması tanıtıldı.

Sivas'ta, kadın ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek amacı ile geliştirilen "KADES" uygulaması tanıtıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kadın ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek amacı ile geliştirilen "KADES" isimli uygulama Sivas'ın Gürün ve Altınyayla ilçelerinde gerçekleştirilen programlarla tanıtıldı.

Altınyayla ilçesinde ilk olarak Kaymakam Muhammed Burak Akköz başkanlığında, Belediye Başkanı Sinan Akbukut, Deliilyas Belediye Başkanı Mehmet Tek, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Yıldız, İlçe Emniyet Amiri Gökhan Yıldırım ve Kurum Amirlerinin katılımı ile "KADES" konulu bir toplantı gerçekleştirildi. Ardından Halk Pazarı'nda Emniyet Amirliği personeli tarafından "KADES" uygulaması kullanımı hakkında bilgi verilerek broşür dağıtıldı. Uygulamanın denemesi yapıldı.

Kaymakam Akköz yaptığı açıklamada "Olay gerçekleştiğinde mağdurların KADES uygulaması ile kolay bir şekilde yardım istemesi ve Emniyet Amirliğinin ihbar sonrası olay yerine intikalindeki hızı memnun edici. Tabi ki temennimiz, kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik şiddet ve tacizin olmaması. Ancak uygulamanın ne kadar kolay kullanıldığını ve çözüme çabuk ulaşıldığını yerinde tespit etmiş olduk" şeklinde belirtti.

KADES, Sivas'ın Gürün ilçesinde de tanıtıldı. Tanıtım öncesi ilçe kaymakamlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya ilçe Kaymakamı Kadir Algın başkanlık yaptı. Başsavcı Abdullah İmat, Belediye Başkanı Nami Çiftçi ve ilgili kurum amirlerinin katıldığı toplantıda "KADES" ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için ilçede alınacak tedbirler görüşüldü. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title