Haberler

Sivas'ta Fatura Ödeme Merkezi Dolandırıcılığı

Sivas'ta farklı mahallelerde şubesi bulunan bir fatura ödeme merkezinin çok sayıda kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı.

Sivas'ta farklı mahallelerde şubesi bulunan bir fatura ödeme merkezinin çok sayıda kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı. Şikayet üzerine polis ekipleri kapalı durumdaki şubeleri açarak arama yaptı.

Kent merkezindeki farklı mahallelere kurulan elektrik, su, doğalgaz ve benzeri fatura tahsilatı yapan, 'Global' isimli 10 şubeden oluşan fatura ödeme merkezine faturalarını yatıran vatandaşlara bir süre sonra, faturaların ödenmediğine dair kurumlardan ihbarname ve kesme ekipleri geldi. Görevlilere faturalarını yatırdıklarını söyleyen ve makbuzları gösteren çok sayıda kişi, faturaları yatırdıkları şubelere gitti. Vatandaşlar, burada kapalı dükkanlarla karşılaştı. Yaptıkları ödemelerin kurumlara ulaştırılmadığını anlayanlar polise ve Cumhuriyet Savcılığı'na başvurup şikayetçi oldu.

Dolandırıcılık şikayetleri üzerine Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, mahkemeden aldıkları arama kararı ile 10 şubesi bulunan fatura ödeme noktasına eş zamanlı olarak çilingir yardımıyla girip, arama yaptı. Dükkanlarda bulunan bilgisayar kasaları ve makbuzlara el koyan ekipler, şirket yetkilisi K.B'nin yakalanması için çalışma başlattı. Bu arada fatura ödeme merkezinin camında 'Cenaze dolayısıyla kapalıyız' yazısı dikkat çekti. Bu yolla çok sayıda kişinin dolandırıldığı belirlenirken, benzer durumla karşılaşanların da polise başvurması istendi. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title