Haberler

Sivas'ta Demokrasi Nöbeti Sürüyor

Sivas'ta demokrasi nöbeti sürüyor

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti bugün de devam etti.

FETÖ'nün 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişiminin ardından sokaklara dökülen Sivas halkı, bugün de demokrasi nöbetini sürdürdü. Valilik binası önünde toplanan vatandaşlar FETÖ'ye tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Habip Soluk, İl Genel Meclisi üyeleri ve yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı. İl Genel Meclis üyeleri sahneye çıkarak birlik ve beraberlik mesajları verdi. Meclis Başkanı Sedat Özata darbe girişimini kınayarak, "15 Temmuz'da kendilerini Yurtta Sulh konseyi olarak tanımlayan paralel devlet yapılanmasına mensup asker görünümlü bir grup terörist tarafından darbe girişimine kalkışılarak milletimizin iradesine ipotek konulmak istenmiştir. Ancak tek yürek olan aziz Türk halkı darbe girişimini püskürtmeyi başarmıştır. Helikopterlerle, uçaklarla bombalanan, silahlarla taranan ve tanklarla ezilen, milletin kahraman evlatları adeta etten duvar örerek darbecilere geçit vermemiştir. Sivaslılar da demokrasi sonuna kadar sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir. Bir grup hain demokrasimizi kesintiye uğratmak, Cumhurbaşkanımızı alaşağı etmek ve bu milletin geleceği ile oynamak istemişlerdir. Sizler bunlara fırsat vermediniz. İmkan tanımadınız. Allah hepinizden razı olsun." dedi. Bu arada, kent meydanındaki park ve bahçelerde çadır kuran vatandaşlar sabah saatlerine kadar nöbete devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title