Haberler

Sivas'ta Cemevi Açılışı (2)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bugün Türkiye, Suriye, Irak, İran ve Libya değilse iki şeyin sayesinde. Birincisi bu topraklara her zaman hoşgörü, barış tohumlarını eken Hacı Bektaşi Veliler, Yunus Emreler, Mevlanalar sayesinde barış içerisinde, kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Biliyorum ki Sivas'ta, sizler de Alevi'si, Sünni'si, Kürt'ü ve Türk'ü ile her zaman bu tohumlara su verdiniz, su vermeye devam edeceksiniz. Bizi Orta Doğu'daki ülkelerden farklı kılan bir diğer şey ise bizim bugün kıymetini daha fazla bilmemiz gereken laik, demokratik cumhuriyetimiz." dedi.

Ağbaba, Kangal ilçesinin Kocakurt köyünde Esma-Mehmet Balı Cemevi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, sadece bir cemevinin açılışının yapılmadığını, aynı zamanda bu köyde iri olmanın, bir olmanın anlamının gösterildiğini söyledi.

Bu konuda desteği ve katkısı bulunanlara teşekkür eden Ağbaba, "Her türlü baskıya, yok sayılmaya karşı inançlarınızı yüzyıllardır koruyarak, ibadetlerinizi yaparak bu günlere geldiniz. Özünü, kimliğini, inancını unutmayan, bu konuda emeği olan, bedel ödeyen herkese selamlarımı ve saygılarımı gönderiyorum." diye konuştu.

Ağbaba, Anadolu topraklarının dünyada benzeri olmadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Dünyanın hiçbir ülkesinde bir elinde ceylanı, bir elinde aslanı barış içerisinde yaşatan Hacı Bektaşi Veli yok. Dünyanın hiçbir ülkesinde yüzyıllar önce Konya'da, barış, kardeşlik, hoşgörü tohumları ekmiş Mevlana yok. Dünyanın hiçbir ülkesinde zalime karşı, zulme karşı teslim olmayan Pir Sultan Abdal yok. Dünyanın hiçbir ülkesinde Ahmet Yesevi yok, Yunus Emre yok. O nedenle hem onların kıymetini bilmeliyiz hem de onların bizlere öğretmeye çalıştığı değerlerin kıymetini bilmeliyiz. Bugün yaşadığımız coğrafyaya baktığımız zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Bugün Türkiye, Suriye, Irak, İran ve Libya değilse iki şeyin sayesinde. Birincisi bu topraklara her zaman hoşgörü, barış tohumlarını eken Hacı Bektaşi Veliler, Yunus Emreler, Mevlanalar sayesinde barış içerisinde, kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Biliyorum ki Sivas'ta, sizler de Alevi'si, Sünni'si, Kürt'ü ve Türk'ü ile her zaman bu tohumlara su verdiniz, su vermeye devam edeceksiniz. Bizi Orta Doğu'daki ülkelerden farklı kılan bir diğer şey ise bizim bugün kıymetini daha fazla bilmemiz gereken laik, demokratik cumhuriyetimiz. Bugün Anadolu topaklarında insanlar mezheplerinden dolayı kesilmiyorsa etnik kimliklerinden dolayı ciğerleri sökülüp yenilmiyorsa vahşet uygulanmıyorsa bunu laik, demokratik cumhuriyete borçluyuz. Bunu laik, demokratik cumhuriyeti kuran, bu toprakların yetiştirmiş olduğu en büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz."

Sağcı ve solcu herkesin Mustafa Kemal Atatürk'ün kıymetini bilmesi gerektiğini vurgulayan Ağbaba, "Kıymetini bilmeliyiz ki Türkiye Orta Doğu'ya benzemesin, Türkiye Afganistan'a, Pakistan'a benzemesin." ifadelerini kullandı.

"Bu olayı bir kez daha kınamak istiyorum"

Veli Ağbaba, Türkiye'nin bu değerler sayesinde barış içerisinde yaşadığını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Zaman zaman bizim de istemediğimiz görüntüler çıkabiliyor. Farklı siyasi görüşlerde olabiliriz, farklı değerlendirmelerimiz olabilir ama esas olan şey Türkiye'de huzuru, birliği, temin etmek. Bunda da en çok siyasetçilere görev düşüyor, bizlere görev düşüyor. Her zaman bizler de sizlerin birliği için huzuru için çaba göstermeliyiz. Geçtiğimiz günlerde bir olay yaşandı, onu da burada barışın, hoşgörünün tohumlarının ekildiği topraklarda kınamak istiyorum. 80 yaşında bir kadının cenazesinde maalesef, Türkiye'de hiç kimsenin sağcı, solcu, AK Parti'li, CHP'li, MHP'li, HDP'li hiç kimsenin istemediği bir görüntü oldu. O da yine sağduyulu insanların sayesinde kınandı, toplumun bütün kesimleri kınadı. Bu olayı bir kez daha kınamak istiyorum."

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Davut Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve cemevini yaptıran Döndü Balı ile diğer davetliler, cemevinin açılışını gerçekleştirdi.

Cemevini yaptıran Döndü Balı, Bakan Yılmaz'a hediye takdim etti.

Açılışın ardından Yılmaz ve beraberindekiler cemevini gezdi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Veli Ağbaba Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title