Haberler

Sivas'ta bu da oldu...Makasla keserek tek tek toplandı

Güncelleme:

Sivas'ta bu da oldu...Makasla keserek tek tek toplandı

Soğuk iklimi ile bilinen Sivas'ta bir vatandaş sıcak iklim meyvesi olan çileği yetiştirmeyi başardı

SİVAS - Soğuk iklimi ile bilinen Sivas'ta bir vatandaş sıcak iklim meyvesi olan çileği yetiştirmeyi başardı

Kent merkezi Karşıyaka Mahallesi Küme evler bölgesinde arazisi bulunan Abdurrahman Güngör, Tarım İl Müdürlüğünden aldığı teşvik kapsamında yaklaşık bir dönüm araziye çilek fidesi ekti. Güngör, daha çok Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgelerinde yetiştirilen çileği, yaklaşık 2 ayda soğuk iklimi ile bilinen Sivas'ta yetiştirmeyi başardı. Ektiği 5 bin adet çilek fidesinden ilk meyveleri alan Güngör, eline aldığı makasla çilekleri dalından tek tek keserek topladı.

İki ay gibi kısa sürede yetiştirdi

Çileği yaklaşık 2 ay gibi kısa bir sürede yetiştirmeyi başaran Abdurrahman Güngör, " Bahçe işini hobi olarak sevdiğim için bu işe girdim. Bu yılda Tarım İl Müdürlüğünden aldığım teşvik kapsamında bir dönüm alana çilek uygulaması yaptık. Dikeli 45-50 gün oldu. Bu sene verim ekim yılına göre normal. Satışımız rabbimin izni ile gelecek sene olacak. Bu sene sadece eşe dosta ikram edeceğiz. Çilek normal şartlarda daha sıcak iklimi sevdiği için bizim buralarda fazla ekilmiyordu. Ama iklim şartları değişti Sivas'ımızın da iklimi bu ürünü yetiştirmeye uygun hale geldi" dedi.

İlk meyveleri aldı

Güngör, ektiği çilek fidelerinden ilk meyveleri aldığını ifade ederek, "Ziraat Mühendisi arkadaşlarımız bu işe yönelttiler. Onların kontrolünde diktik. Rabbimin izni ile güzel bir verim alacağız. İlk meyveleri aldık. Tadına baktık. Beğeniye sunduk. Tadına bakan mühendislerimiz beğendiler. Hedefim bu ürünlerinde Sivas'ta yetişebildiğini vatandaşlarımıza göstermek. Buraya 5 bin adet çilek fidesi diktik. Fide başı 150-200 gram alırsak bu sene 300-400 kilo alırız. Gelecek sene hedefimiz daha yüksek" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title