Haberler

Sivas'ta "Black Dolar" Tabir Edilen 24 Balya Kağıt Ele Geçirildi

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bir evde yapılan aramada, dolandırıcılık yöntemlerinde kullanılan ve "black dolar" tabir edilen 24 balya kağıt ele geçirildi.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bir evde yapılan aramada, dolandırıcılık yöntemlerinde kullanılan ve "black dolar" tabir edilen 24 balya kağıt ele geçirildi.

Sivas Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, Şarkışla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında ilçede yaşayan S.G'nin ikametinde arama yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Aramada, 24 balya halinde 'black dolar' tabir edilen, siyah renkli, dolar ebatında kesilmiş kağıtlar ile solüsyon ve solüsyon yapımında kullanılan toz madde, 5 enjektör ve 1 enjektör iğnesi ele geçirilmiştir" denildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Ele geçirilen siyah renkli, dolar ebatında kesilmiş kağıtların

'dolandırıcılık' amacıyla kullanıldığı, bu yöntemde mağdurlara dolar ebatında kesilmiş siyah renkli kağıtların 'Afrika ülkelerinden gizlice kaçırılan gerçek ABD doları olduğu ve solüsyon yardımıyla üzerindeki siyah boyanın temizleneceği' söylenerek, kupür değerinin altında satılmak suretiyle dolandırıcılık suçu işlendiği değerlendirilmekte olup, bu dolandırıcılık yönteminin ülkemizde genellikle Afrika kökenli şahıslar tarafından kullanıldığı bilgisi elde edilmiştir" ifadelerine yer verildi. - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Şarkışla Balya Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title