Haberler

Sivas'ta 58 Halı Sahanın Yapımında Sona Gelindi

Sivas'ta köylere yapılacak 58 halı sahanın yapımında sona gelindi.

Sivas'ta köylere yapılacak 58 halı sahanın yapımında sona gelindi.

Sivas İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Valiliği ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında imzalanan protokol ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın da finans desteği sağladığı 58 halı sahanın yapım işinde sona yaklaşıldı.

"Şehirde Ne Varsa Köyde de O Olacak" sloganıyla hayata geçirilen projede amaç, köylerde yaşayan gençleri spora yöneltmek, onların beden ve zihin olarak gelişimine katkı sağlamak.

Vali Davut Gül, konyla ilgili yaptığı açıklamada, tamamlanan halı sahaların hizmete açıldığını belirterek, "Merkezden ilçelere, ilçelerden köylere, insanın yaşadığı her yere hizmet taşıyarak herkesin yaşadığı yerde mutlu olmasını amaçlıyoruz. Köylerimizin işlevselliğini ortaya koyduğumuz her proje ile geliştirerek, kırsal göçüde engellemeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a, projeye verdiği destekten dolayı teşekkür eden Gül, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında Altınyayla'da 1, Akıncılar'da 1, Divriği'de 1, Gemerek'te 3, Gürün'de 5, Hafik'te 1, İmranlı'da 1, Kangal'da 1, Koyulhisar'da 1, Suşehri'nde 3, Şarkışla'da 6, Ulaş'ta 2, Yıldızeli'nde 15, Zara'da 3 ve Sivas Merkezde ise 14 köyde halı sahalar gençlere kazandırılıyor.

Sivas merkezde Kurtlapa ve Yakupoğlan köylerinde, Altınyayla'da, Kale Mahallesi'nde, Divriği'de YİBO'da, Koyulhisar'da, Aksu'da, Gemerek'de, Eskiyurt, Yeniköy ve Eğerci köylerinde, Gürün'de, Beypınar, Eskihamal, Ayvalı, Çamlıca ve Yolgeçen köylerinde, Hafik'te, Merkez'de, Kangal'da, Çetinkaya'da, Suşehri'nde, Çataloluk, Sarıca ve Esenkaya köylerinde, Şarkışla'da, Akçakışla, Samankaya, Gürçayır, Cemel, Tepe ve Kızılcakışla köylerinde, Ulaş'ta, Yenikarahisar ve Baharözü köylerinde, Yıldızeli'nde Büyükakören, Esmebaşı, Kalın,

Karalar, Kargın, Yolkaya, Kavak, Kümbet, Çağlayan, Yavu, Güneykaya, Yusufoğlan, Karacaören, Çobansaray ve Sarıyar köylerinde, Zara'da ise Korkut, Yapak ve Şerefiye köylerinde halı sahaların yapım işi tamamlandı.

42 köyde halı sahanın yapım işi tamamlanırken, 16 köyde ise çalışmalarda son noktaya gelindi. Altyapısının yapılarak inşaat aşamalarının bitirildiği köylerde, sahaların halıları serilecek ve saha tel örgü ile çevrilecek. Proje 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na kadar tamamlanarak, muhtarlıklarımıza ve vatandaşlarımıza emanet edilecek."

Kaynak: AA / Güncel

Altınyayla Divriği Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title