Haberler

Sivas'ta 3. Geleneksel Bebek Şenliği

Sivas Belediyesi, Büşra Gündüz Anaokulu ve çocuk ürünleri satan Babyland firması tarafından bu yıl 3.'sü yapılan Bebek Şenliği ve Emekleme Yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan yarışmalar öncesi Büşra Gündüz Anaokulu öğrencileri folklor gösterisi sundu. Ardından yarışmalara geçildi. Yere serilen branda üzerine getirilen 8 ve 12 aylık bebekler arasında emekleme yarışması yapıldı. Bazı çocuklar kalabalıktan ürkerek başlangıç noktasında kalırken, aileler de çocuklarının ilgisini çeken maddeleri göstererek, çocuklarının birinci gelmesi için mücadele verdi. Ardından 24 ve 36 aylık çocuklar için süt içme yarışması ile 4-6 yaş arası çocuklar için makarna yeme yarışması yapıldı. Her iki yarışmada da yarışmacı çocuklardan çok anne ve babaları efor sarf etti.

Yaklaşım 150 çocuğun katıldığı yarışmaların ardından dereceye giren çocuklara oyuncak, bebek arabası ve bisiklet hediye edildi.

(İG-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title