Haberler

Sivas'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri

Sivas'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen satranç turnuvasında dereceye girenlere ödülleri, Vali Veysel Dalmaz tarafından verildi. Açıklama yapan Sivas Valisi Dalmaz, törenlerde sadece dereceye giren öğrenciler ve onların ailelerinin olmasını eleştirdi.

Satranç İl Temsilciliği tarafından Anadolu Selçuk İlköğretim Okulu'nda 2 ayrı kategoride yapılan turnuvaya toplam 63 sporcu katıldı. Dereceye girenlere yapılan ödül töreninde konuşma yapan Vali Dalmaz, satrancın bir beyin jimnastiği olduğunu ve Sivas yöresi ile kültürüne yakın spor olduğunu söyledi. Sivas'ta sporun her branşını geliştirmek için destek verdiklerini söyleyen Vali Dalmaz, bu türlü etkinliklerle de sporcuların ödüllendirilerek teşvik edildiğini kaydetti.

Turnuvanın törenine sadece dereceye giren öğrenci ve velilerin olmasını eleştiren Vali Dalmaz, "Bu türlü güzel etkinlikler bir güne sığdırmalı. Yarışmalar ve ödül töreni doya doya yapılmalı. Ödül törenine de sadece dereceye giren öğrenci ve velileri değil, sporu teşvik etmek için tüm sporcular ve aileleri katılmalı. Bu etkinliği yapanların bu konulara dikkat etmesi gerekir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 8-10 yaş arası ilk kategoride birinci olan Buğra Hazma Polat, ikinci Ümit Güler ve üçüncü Ece Aday ile 14-14 yaş arası diğer kategoride dereceye giren Murathan Vural, ikinci Rahmi Ünal ve üçüncü Şükrü Kuş, ödüllerini Vali Veysel Dalmaz ile Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner'in elinden aldı.

Yarışmaya az sayıda katılan kız öğrencilere de teşvik ödülleri Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç tarafından verildi.

(İG-YS-Y) 27.04.2008 18:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title