Haberler

Sivas: Sivasspor'dan Balili Açıklaması

Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, İsrailli Futbolcu Balili İçin Federasyondan Alınan İzinin Bazı Kesimler Tarafından Çarpıtıldığını Belirterek, Alınan İznin Bir Örnek Olması Gerektiğini Söyledi.

Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, İsrailli futbolcu Balili için federasyondan alınan izinin bazı kesimler tarafından çarpıtıldığını belirterek, alınan iznin bir örnek olması gerektiğini söyledi.

4 Eylül Stadyumu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, 1 Ekim 2006 Pazar günü oynayacakları Ankaraspor karşılaşmasının Museviler'in en önemli bayramı olan 'Kefaret Günü'ne (Yom Kippur) denk gelmesi nedeni ile Kulüp Genel Müdürü Cafer Kaplan'ın bu maçın bir gün önceye alınması için Futbol Federasyonu'na müracaat ettiğini ve maçın bir gün önceye alındığını öğrendiklerini söyledi.

Bu olayın düşünülenin aksine örnek bir davranış olduğunu vurgulayan Ünsal, "Tüm inançlara olan saygımız sonsuzdur. Herkesin inancı kendinedir. Kimsenin inancına karışamayız ve hangi dine mensup olursa olsun her insanın dini vecibelerini yerine getirebilmesi için de elimizden geleni yaparız. Bize ve Türk insanına yakışan da budur" dedi.

Bu olayın çarpıtıldığını ifade eden Ünsal, "Pazar günü maçın oynanmaması, maçın cumartesi gününe alınmasıyla Cumhuriyetin temellerine hiçbir şey olmaz. Kimse merak etmesin. Çünkü Türkiye'de her gün yaşanan yüzlerce olay, Türkiye'nin temellerini yeteri kadar incitiyor. O tarafa bakılması gerekir. Bu tarafta art niyetin aranmaması gerekir. Acizane yapılmış bir başvurudur. Ayrıca, dünyanın diğer futbol takımlarında da aynı olay yaşanmıştır. Yahudi futbolculardan dolayı maçların saatleri ve tarihleri değiştirilmiştir" diye konuştu.

Bu olayın oruç ile mukayese edilmesinin dini bir cahillik olduğunu da kaydeden Ünsal, "Müslüman aleminde oruçlu iken 'siz yatın, hiçbir şey yapmayın' diye bir şey yok. İslam'da çalışmak da bir ibadet şeklidir. Bizim oruç tutma olayımız da farklı ve oruçlu iken çalışma olayı da var. Yahudilerde ise bir günlüğüne hiç çalışmamak var. O gün tamamen dua edilir. Biz de onların inançlarına son derece saygılıyız" dedi.

Diğer taraftan hafta sonu Ankaraspor ile yapacakları maçın kendileri için dönem noktası olması nedeni ile ayrı bir önem taşıdığını kaydeden Ünsal, "Şayet, Ankaraspor'u da burada mağlup etmeyi başarırsak, 11 puana ulaşıyoruz ve bizim hedefimiz olan ligdeki sıralamanın 1 ile 8. sırası arasına oturmuş bulunacağız. Oturduğumuzda da üstü zorlarız ve kolay kolay aşağı sıralara inmeyiz. Yine hedefimizi tutarak yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Fikret Ünsal, bir soru üzerine resmi ve dini bayramların futbola ciddi bir şekilde engeli olduğunu belirterek, "Bence, dini ve milli bayramlarda federasyon dikkate almalı ve o günler maçların olmamaları gerekir" dedi.

Diğer taraftan Sivassporlu taraftarları da eleştiren Ünsal, Bursasporlu taraftarları kendilerine örnek almalarını isteyerek, "Bursa'ya maça gittiğimizde 5 bin kombine biletin satıldığını duyduk. Biz, 150 YTL'den sattığımız kombine biletlerinde bin 900'lerdeyiz. Takımın ileri gitmesi için destek gerekir. Kombine alınamıyorsa bile maça gelerek destek verilmeli" şeklinde konuştu.

Hafta sonu oynayacakları Ankaraspor maç bilet fiyatlarının da belirlendiğini kaydeden Ünsal, kale arkalarının 5, diğer tribünlerin de 10 YTL'den satılacağını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title