Haberler

Sivas: Sivas'ta Yerel Yönetimler

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde su tasarrufu konusunda vatandaşların duyarlı olması istendi.

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde su tasarrufu konusunda vatandaşların duyarlı olması istendi.

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun, yaz aylarında sıcaklık nedeniyle su kaynaklarında azalma olduğu, bazı vatandaşlardın da gereksiz israf yapmaları nedeniyle kentteki yüksek yerlere su çıkmayınca sorunların yaşandığını söyledi. Bu konuda vatandaşların duyarlı olmasını isteyen Başkan Coşkun,

"Son zamanlarda havaların sıcaklığının giderek artması nedeniyle hem su kaynaklarında azalma olmakta hem de su sarfiyatı artmaktadır. Bu da şehir şebekesinde su basıncının düşmesi nedenine, özellikle yüksek binalarda su sıkıntısına neden olmaktadır. Yani bir vatandaşımız lüzumsuz yere su harcarken, bir başka vatandaşımız içmeye su bulamamaktadır. Bu nedenle su kullanımında kesinlikle tasarrufa ve kul hakkına riayet edilmesi ve yine sayaçtan geçmeyen suların kullanılması halinde ceza uygulanacağının bilinmesi gerektiğini bildiriyorum" dedi.

Başkan Coşkun, su kullanımı konusunda uyarıların belediye hoparlörleriyle de ilan edilerek, tüm Suşehrililer'e duyurulduğunu kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title