Haberler

Sivas: Sivas'ta Yerel Yönetimler…

- Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde Suşehri Belediyesi Öncülüğünde Kurulan Suşehri A.ş Tarafından 25 Bin Adet Marul Yetiştirildiği Bildirildi.

- Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde Suşehri Belediyesi öncülüğünde kurulan Suşehri A.Ş tarafından 25 bin adet marul yetiştirildiği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak bilgiler veren Suşehri A.Ş Müdürü İsmail İnanç, Suşehri A.Ş bugüne kadar tarımsal alanda birçok ürünlerin yetiştiriciliğini yaptığını belirterek, "Yaklaşık 6 dönüm açık arazi üzerine son sistem sulama tekniği ile göbekli, aysberg ve 4x4 cinsi toplam 25 bin adet marul yetiştirdik ve marulların hasat çalışmalarına başladık" dedi.

İnanç, ilçe merkezinde değişik noktalarda kiralanan araziler üzerine ekilen marulların Suşehri ve birçok çevre ilçelere de satışını yaptıklarını belirterek, "Tamamen katkısız ve temiz bir ürün almak için gayretli çalışmalarımız devam ediyor. Suşehri A.Ş. projeleri içerisinde yapılan seralarda da birçok ürün çalışmamız oldu sonbahar ve kış döneminde kıvırcık, göbekli marul, yeşil soğan ve pezik yetiştirmeye de devam ediyoruz" dedi.

(İG-ŞA-ŞA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title