Haberler

Sivas, Organlarını Bağışlayan Şehidini Uğurladı

Türkiye'de Organları Bağışlanan İlk Şehit Olan Sivaslı Jandarma Uzman Çavuş Serdar Dağ, Son Yolculuğuna Gözyaşları Arasında Uğurlandı.

Türkiye'de organları bağışlanan ilk şehit olan Sivaslı Jandarma Uzman Çavuş Serdar Dağ, son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı.

Samsun'da hayvan hırsızlarının jandarma ekiplerine açtığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serdar Dağ'ın cenazesi, ambulansla son kez baba evine getirildi. Şehidin cenaze arabasını gören yakınları sinir krizleri geçirdi. Şehit babası Nadir Dağ, kalbinin sıkışması üzerine askeri ambulansla cenaze töreninin yapılacağı Merkez Ulu Camii'ne getirildi.

İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazına Vali Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın, mülki ve askeri erkan, CHP Sivas milletvekili Malik Ecder Özdemir ile şehidin yakınları ve çok sayıda Sivaslı katıldı.

İl Müftüsü Mustafa Balık, namaz öncesi yaptığı konuşmasında şehitlik mertebesine eren Dağ'ın önemli bir mesaj verdiğini ifade ederek, "Şehidimiz, bağışladığı organları ile 5 ayrı insana hayat vermiştir" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından kılınan cenaze namazı sonrasında omuzlarda taşınan tabut, top arabasına bindirildi. Cenaze, Yukarı Tekke Şehir Mezarlığı'ndaki askeri şehitliğe götürülerek toprağa defnedildi.

Bu arada cenaze törenine gelen şehidin eşi Safiye Dağ'ın ayakta durmakta zorlandığı gözlenirken, bir bayan uzman onbaşı Safiye Dağ'ın yanından ayrılmadı.

(İG-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title