Haberler

Sivas Olaylarının 15. Yıldönümü

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Gösterilen Sağduyu Sonucu Herhangi Bir Olay Çıkmadan Anma Programının Gerçekleştirildiğini Söyledi.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, gösterilen sağduyu sonucu herhangi bir olay çıkmadan anma programının gerçekleştirildiğini söyledi.

Vali Yardımcısı Mete Buhara ve İl Emniyet Müdürü Yahya Bal ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Vali Veysel Dalmaz, 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli'nde 37 kişinin hayatını kaybettiği olayların 15. yıldönümü etkinliklerinin büyük bir sağduyu içerisinde gerçekleştirildiğini söyledi. Dalmaz, sivil toplum örgütlerinin düzenlediği basın toplantısının Sivas'ın gelişmesi için zararlı olduğunu, ancak yaraları sarmak için iyi olduğunu belirtti. Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün belli bir noktada anma programına katıldığını ifade eden Vali Dalmaz, çevre illerden de gelen çok sayıda vatandaşın ölenleri andığını söyledi. Anma etkinliklerinde Sivas halkı ve güvenlik güçlerinin yoğun bir çaba gösterdiğini de ifade eden Dalmaz, "Gösterilen sağduyuyla herhangi bir olay çıkmadan anma programı gerçekleştirilmiştir. Bu da ilimizin güzel yüzünü gösterecek. Anma etkinliklerinde sağduyulu davranın herkese teşekkür ederim" dedi.

Sivas halkının alevisiyle sunnisiyle herhangi bir sorunu olmadığını da söyleyen Vali Veysel Dalmaz, "Bu olayları Sivas halkının çözmesi gerektiğine inanıyorum. Lokantanın kapanmasıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda mesafe alındı. Ancak kira konusunu çözüme kavuşturamadık. Lokanta sahibi ile olan görüşmelerimiz sürüyor. Lokantanın boşaltılıp başka bir yere taşınması için çalışacağıma söz veriyorum" şeklinde konuştu.

Sivas Olaylarının 15. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında çevre illerden de takviye gelen toplam bin 500 polisin görev aldığı belirtildi.

(SE-MSA-RA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title