Haberler

Sivas Müzeler Şehri Olacak"

Sivas Valisi Salih Ayhan, Müzeler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı.

Sivas Valisi Salih Ayhan, Müzeler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Arkeoloji Müzesi'ndeki programa Vali Salih Ayhan, Vali Yardımcıları Mustafa Yüksel Karadağ, Mehmet Nebi Kaya ile öğrenci ve veliler katıldı.

Kültüre önem veren ülkelerin gelişdiklerine dikkat çeken Vali Ayhan, "Çünkü ülkenin kalkınması için ekonomik sosyal kalkınmanın yanında mutlaka kültürel kalkınmanın da eş zamanlı gerçekleştirilmesi gerekir. Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında kültürel kalkınma da söz konusudur. Şehirler, sahip olduğu değerleri koruyup bu değerleri vatandaşlarına sunabildiği ölçüde çekim merkezi haline gelir. Müzeler, kültür turizminin yaygınlaşmasında başrol oyuncularından olup, şehirlerin markalaşmasını sağlar." diye konuştu.

Sivas'ın, tarihin farklı dönemlerine ait arkeolojik eserleri ve sit alanlarıyla ön plana çıktığını ifade eden Ayhan, şunları kaydetti:

"İlimiz, Selçukluların baş şehri, Osmanlıların eyalet merkezi olması sebebiyle tarihten kalan birçok anıt eserinin ihtişam ve zarafetiyle bir açık hava müzesi görünümündedir. Bu nadide yapıları gelecek kuşaklara aktarmak için restorasyon ve bakım çalışmaları büyük bir titizlik içerisinde yapılmaktadır. Sivas'ı bir müze kentine dönüştürmek istiyoruz. Var olan Kongre Müzesi, Aşık Veysel Müzesi ve Arkeoloji Müzesi'ne ilaveten Gastronomi Müzesi, Tarım Müzesi, Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi, Basın Müzesi, Medeniyet Müzesi, Halk Aşıkları Parkı ve Müzesi, Haralar Bölgesi Eko Turizm Bölgesi Savaş Atları Müzesi, Etnografya Müzesi ve Gökmedrese'nin müzeye dönüştürülmesi gibi yeni müzeleri 'Kültür Turizm Sivas' projesi kapsamında ilimize kazandırmayı planlıyoruz. Sivas, 'Müzeler Şehri' olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Salih Ayhan Arkeoloji Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title