Haberler

Sivas Mitingi İptal Oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sivas mitingi Gümüşhane ziyareti sonrası yaşanan helikopter arızası nedeni ile iptal edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sivas'ta yapmayı planladığı miting helikopter arızasına takıldı. Aynı gün içinde Bayburt, Rize, Gümüşhane ve Sivas'ta 4 ilde miting programı planlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, üçüncü sıradaki Gümüşhane'deki mitingi sonrası sorun yaşadı. Saat 17. 00'de Sivas'ta miting alanında olması beklenen Kılıçdaroğlu'nun helikopteri arızalanınca gecikme yaşandı. Saat 15. 00'den itibaren mitingin yapılacağı Mevlana Meydanı'nda toplanan 10 bin dolayında partili, sabırla bekledi. Havaalanında da karşılama komitesi saatlerce bekledi. Miting alanında önce yerel sanatçılar, ardından da CHP İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili adayı olan Sebahat Akkiraz konser verdi.

Bu sırada Gümüşhane'de yaşanan helikopter sorunu çözülemeyince Kılıçdaroğlu'nun karayolu ile Erzincan'a geçeceği ve buradan uçakla Sivas'a gelerek saat 20. 00 sıralarında mitinge katılacağı anons edildi. Ardından Sabahat Akkiraz'ın konseri bir süre daha devam etti. Ancak gecikme yaşanması ve planlanan saatin daha da sarkacak olması nedeniyle saat 19. 40'da mitingin yapılmayacağı duyuruldu. Platformdan partililere seslenen CHP yetkilileri, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamlarını ileterek, yaşanan gecikme yüzünden mitingin iptal edildiğini duyurdu. Parti yöneticileri, halktan özür dileyerek bunu bir Sabahat Akkiraz konseri olarak kabul etmelerini, Kılıçdaroğlu'nun 12 Haziran'dan önce yeniden Sivas'a gelerek miting düzenleyeceği konusunda söz verdiğini duyurdu.

Yaklaşık 5 saat boyunca alanda bekleyen partililer bu anons sonrası miting alanını boşalttı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun havayolu ile geç saatlerde Sivas'a geleceği ve geceyi geçirdikten sonra yarınki miting programı için Bingöl'e gideceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title