Haberler

Sivas Kızılay Tıp Merkezi Semt Polikliniğine Dönüştürüldü

Türk Kızılay'ının Tıp Merkezlerinin Sağlık Bakanlığı'na Devredilmesinin Ardından Sivas Tıp Merkezi de Semt Polikliniğine Dönüştürüldü

Türk Kızılay'ının tıp merkezlerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinin ardından Sivas Tıp Merkezi de semt polikliniğine dönüştürüldü.

Sağlık Bakanlığı'na devri sonrası onarıma alınan ve Numune Hastanesi bünyesinde semt polikliniği olarak hizmet verecek olan Sivas Tıp Merkezi'nin Bankalar Caddesi'ndeki binası, tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Sivas Valisi Ali Kolat, açılışta yaptığı konuşmada, yıllardır kentte hizmet veren Kızılay Tıp Merkezi'nin Sağlık Bakanlığına devrinin ardından binanın semt polikliniğine çevrilmesine karar verildiğini belirtti.

Tıp merkezinin sağlık alanında önemli bir birikimi olan Numune Hastanesi'ne devriyle onarım çalışmaları yapıldığını, eksiklerinin telafi edildiğini ifade eden Vali Kolat, 'Sivas sağlık alanında Türkiye ortalamasının çok üstünde. Burada çok güzel, kaliteli hizmet verilecek' dedi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise semt polikliniğinin kentin yoğun olduğu bir yerde hizmete açılmasının önemli olduğunu belirtti. AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun da hükümetin Sivas ve ilçelerinde sağlık alanında önemli hizmetler yaptığını söyledi. Uzun, kentte yapılacak araştırma ve eğitim hastanesinin proje ihalesinin yapıldığını, binanın yapımına bu yıl içerisinde başlanacağını kaydetti. Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan ise tıp merkezinin semt polikliniğine dönüştürülmesinin kentte memnuniyetle karşılandığını belirterek, Numune Hastanesi'nin polikliniklerinin burada hizmet vereceğini söyledi.

Numune Hastanesi Başhekimi İsmayil Yılmaz da 1924 yılında kurulan hastanelerinin o günden bugüne Sivas'a hizmet verdiğini belirterek, semt polikliniğinde 16 branşta hizmet verileceğini ifade etti.

Sağlıkta kalite anlayışının öncelikle hastaya doğru tanı ve tedavi uygulayabilmek olduğunun bilincinde olduklarını belirten Yılmaz, 'Bugün verilen hizmete hemşehrilerimizin daha kolay ulaşabilmesini sağlamak yolunda bir adım daha atmanın haklı gururunu yaşıyoruz' dedi.

Konuşmaların ardından semt polikliniğinin açılışını, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Muammer Bayram, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun ve Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan birlikte yaptı.

Vali Kolat ve beraberindekiler, daha sonra semt polikliniğini gezerek başhekim Yılmaz'dan bilgi aldı.

(EMN-AHM-BİR) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title