Haberler

Sivas Katliamı Söke'de Konserli Gecede Anıldı

2 Temmuz 1993 Tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri Sırasında Madımak Oteli'nde Yakılarak Katledilen 37 Yazar, Ozan ve Aydın Katledilişlerinin 15. Yılında Anıldı. Söke Emek, Kültür Platformu'nun Söke Belediyesi'nin Katkılarıyla Düzenlediği Anma Gecesi Uğur Mumcu Parkı'nda Gerçekleştirildi. Anma Gecesinde Türkülere Ayrı Bir Tat Veren Sevinç Eratalay ve Grup Anadolu Rüzgarı Sahne Aldı.

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nde yakılarak katledilen 37 yazar, ozan ve aydın katledilişlerinin 15. yılında anıldı. Söke Emek, Kültür Platformu'nun Söke Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği anma gecesi Uğur Mumcu parkı'nda gerçekleştirildi. Anma gecesinde Türkülere ayrı bir tat veren Sevinç Eratalay ve Grup Anadolu Rüzgarı sahne aldı.

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Söke Şubesi Başkanı Nimet İncedal; "2 Temmuz 1993 Sivas'ı unutmadık. Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı Sivas'ta, o'nu yıkmak sevdasına kapılarak ayaklanma girişiminde bulunanlar hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Aradan 15 yıl geçti, Sivas'ta yapılanları unutmadık, unutturmayacağız. Platform olarak anma gecesini düzenlerken katkıda bulunan Söke Belediye Başkanımız Sayın Necdet Özekmekçi'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Anma gecesinde sahne alan sanatçı Sevinç Eratalay ise ; "2 Temmuz Türkiye tarihinin en acılı günlerinden biri. 37 kişi Madımak'ta diri diri yakıldı. Bu yüzyılda yaşanabilecek en acı olaylardan biri. Bir sanatçoı olarak doğaya ve insanlığa duyarlı bir insan olarak tüm insanlık için iyi şeylerin olmasını diliyorum. Düşünceleri ne olursa olsun böylesi olayların yaşanmaması gerekiyor. En güzel türkülerimizi böylesine anlamlı bir gecede Sökeliler ile paylaşmaktan mutluluk duydum. Söke halkının en güzel duygularımla selamlıyorum" diye konuştu.

(LT-MB-İK) 03.07.2008 20:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title