Haberler

Dilek Balonuna 'Epilepsi Pili' İsteğini Yazdı

Güncelleme:

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen kutlama programında eğlenerek dileklerini yazdıkları balonları gökyüzüne bıraktı.

11 yaşındaki epilepsi hastası Turan Koç gökyüzüne bıraktığı dileğinde, nöbetlerinin azalmasına sağlayan 28 bin dolar değerindeki 'epilepsi pili'nin devlet tarafından karşılanmasını istedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin çeşitli servislerinde yatan çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle hastane yönetimi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında pediatri servisinde tedavi gören 14 yaşındaki Furkan Kolat ile 6 yaşındaki Zeynep Gül, hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe'nin makam koltuğuna oturdu. Prof. Dr. Gökçe, çocuk bayramı nedeniyle hastanelerinde tedavi gören çocukları makam koltuğunda konuk ettiklerini belirterek, "Bu arkadaşlarımıza ileride doktor veya başhekim olduğunuzda bir hastaneye ne gibi hizmet yaparsınız şeklinde sorular yöneltiyoruz" dedi. Makam koltuğundaki Kolat ve Gül ise başhekim Gökçe'nin bu sorusuna, "Doktorların çocuklara daha iyi hizmet vermesini istiyoruz" şeklinde cevap verdi. Daha sonra bu çocuklara Prof. Dr.Gökçe tarafından çeşitli hediyeler verildi.

GÖKYÜZÜNE DİLEK BALONU BIRAKTI, EPİLEPSİ PİLİ İSTEDİ

Burada tedavi gören yaklaşık 50 çocuk daha sonra hastane bahçesine çıkarak dileklerini yazdıkları uçan balonları gökyüzüne bıraktılar. Çocuklardan 11 yaşındaki epilepsi hastası Turan Koç, uçan balona bağladığı dileğinde 'epilepsi pili' istediğini söyledi. Halil İbrahim-Huriye Koç çiftinin 3 çocuğundan ilki olan Turan Koç, 6 yıldır epilepsi nöbeti geçirdiğini belirterek, "28 bin dolar olan epilepsi pilini devlet karşılamıyor. O yüzden ben de iyileşemiyorum, hastanede yatıyorum. Dileğimde, Allah'ım sen bana şifa ver yazdım ve pil istedim. 3 tane de tablet bilgisayar istedim. İnşallah dileklerim gerçekleşir. Devletten yardım istiyorum, hastalığımı geçirmek için o pile ihtiyacım var" dedi. Turan Koç'un gün içinde çok fazla nöbet geçirdiği ve epilepsi pili takıldığında nöbet sayısının büyük oranda azalacağı öğrenildi.

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ ÇOCUK OYUNLARI SERGİLENDİ

Bu arada İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları sergilendi. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı etkinlikte, mendil kapmaca, çuval yarışı, halat çekme, gibi çok sayıda çocuk oynu sergilendi. Etkinlikte ayrıca halk oyunları gösterileri sunuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title