Haberler

Sivas: Chp Genel Başkanı Baykal, Sivas'ta...(1)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin temellerinin sağlam atıldığını belirterek, "Bu memleketin mayasını karanlar iyi karmışlar. Allah onlardan razı olsun, Mustafa Kemal Atatürk nur içinde yatsın. Aradan bunca yıl geçti, ellerinden geleni yapanlar yapıyorlar ama Türkiye Cumhuriyeti bu temel üzerinde yükselmeye devam ediyor'' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin temellerinin sağlam atıldığını belirterek, "Bu memleketin mayasını karanlar iyi karmışlar. Allah onlardan razı olsun, Mustafa Kemal Atatürk nur içinde yatsın. Aradan bunca yıl geçti, ellerinden geleni yapanlar yapıyorlar ama Türkiye Cumhuriyeti bu temel üzerinde yükselmeye devam ediyor'' dedi.

2 günlük programı kapsamında Sivas'a gelen CHP lideri Deniz Baykal, Sivas ziyaretine Gemerek İlçesi'nden başladı. Helikopterle Sivas'a gelen Baykal'ı, çok sayıda partili Kayseri-Sivas sınırındaki Beştepeler mevkiinde karşıladı. Karşılamada Baykal'ın helikopteri piste ineceği sırada alana geçmek isteyen vatandaşlar ve aralarında Sivas Milletvekili Nurettin Sözen'in de bulunduğu bazı partililer ile görevliler arasında tartışma yaşanırken, helikopter piste tam olarak inmeden alana hareket eden partililerden bazıları ezilme tehlikesi geçirdi. Helikopterin alana inmesinden sonra seçim otobüsüyle Gemerek İlçesi'ne geçen Baykal, burada partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Daha sonra yol güzergahındaki vatandaşları selamlayarak, Çepni Beldesi'ne giden Baykal, burada sevgi gösterileriyle karşılandı. Baykal, Cumhuriyet Parkı'nda yaptığı konuşmada, beldenin partileri açısından önemine değinerek, "Sizlerin inançları doğrultusunda çalışıyoruz. Siz Türkiye'mizin halkısınız, milletisiniz, milletsiniz. Sizden güç alıyoruz. Sizin adınıza Ankara'da siyaset yapıyoruz" dedi.

Ülkenin sıkıntılarını, sorunlarını bildiklerini, bunları aşacaklarını belirten Baykal, "Şunu bilmenizi istiyorum. Bu memleketin mayasını karanlar iyi karmışlar. Allah onlardan razı olsun. Nur içinde yatsın Mustafa Kemal Atatürk. Aradan bunca yıl geçti ellerinden geleni yapanlar yapıyorlar. Ama Türkiye Cumhuriyeti bu temel üzerinde yükselmeye devam ediyor. Bütün dünyada önemi daha da artıyor. Gelecekte daha da artacak. Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet ayakta tutacağız. Bugün aranıza bir ana muhalefet partisi genel başkanı olarak geldim, inşallah önümüzdeki seçimlerde iktidar partisi lideri olarak geleceğim" diye konuştu.

Ardından ilçeye bağlı İnkışla Beldesi'ne geçen Deniz Baykal, İzzet Doğan adlı vatandaş tarafından yaptırılan Atatürk Anıtı'nın açılışını gerçekleştirdi. Bugüne kadar hep devlet tarafından yaptırılan anıtların açılışına katıldığını belirten Baykal, bir vatandaş tarafından yaptırılan anıtın açılışına katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Doğan'ın, Atatürk'ün adını, anısını beldesinde yaşatmak istemesinin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini, gerçekten ülkenin buna çok ihtiyacı olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Baykal, "Yani Atatürk bizim Türkiye'miz için, dünya için çok önemli bir siyasi şahsiyet. Bakın çevrenize Irak ne halde, İran ne halde, Filistin ne halde, Lübnan ne halde, Ortadoğu ne halde. Bugün Türkiye bunlardan farklıysa, eğer bugün Türkiye'de barış varsa her mezhepten, inançtan insanın kardeşçe beraber yaşayabileceği devlet düzeni varsa, istikrar, hukuk varsa, demokrasi varsa, kadın erkek eşitliği varsa bunun altında hiç kuşku yok Mustafa Kemal Atatürk vardır. Ve biz hepimiz Atatürk'e çok şey borçluyuz" şeklinde konuştu.

Daha sonra Sızır Beldesi'ndeki Cennetderesi Festival alanına geçildi. Burada yoğun bir izdihamla karşılaşan Baykal, ezilme tehlikesi geçirdi. Bu arada Baykal'ın konuşma yaptığı sırada bazı partililer baygınlık geçirirken, Baykal'ın uyarısı üzerine sağlık ekipleri müdahale yaptı. Konuşma sonrasında yemeğe geçen Baykal'ı görmek isteyen partililer yine izdihama neden oldu. Baykal'ın yemek yemesi sırasında, Gençlik Kolları üyeleri ile partililer arasında yumruklaşmalar oldu. Kavgayı görüntülemek isteyen basın mensupları ise, partililerin saldırısına uğradı. Yemeğin ardından Baykal, Şarkışla İlçesi'nde düzenlenecek mitinge katılmak üzere beldeden ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title