Haberler

Sivas Belediyesi'nin Çevre Temizlik Projesi Hayata Geçti

Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu ve Sivas Belediyesinin Başlattığı 'Çevre Bilincini Geliştirme Kapmayası' Start Aldı. Kampanya Çerçevesinde Kabuklu Yemişlerin Atıklarının Sokağa Atılmasına ve Kabuklu Yemiş Satanların Ürün ile Birlikte Yanında Atıkların Konulması İçin Başka Bir Torba Verilmesi Zorunluluğu Getirildi.

Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu ve Sivas Belediyesinin başlattığı 'Çevre Bilincini Geliştirme Kapmayası' start aldı. Kampanya çerçevesinde kabuklu yemişlerin atıklarının sokağa atılmasına ve kabuklu yemiş satanların ürün ile birlikte yanında atıkların konulması için başka bir torba verilmesi zorunluluğu getirildi.

27 Haziran Öğretmenler Parkı'nda kampanyanın startı verilmesi için düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, kentlerde bazı kurallar olduğunu belirterek, "Belirlenen kurallara uyulduğu takdirde daha güzel bir yaşama kavuşmuş oluruz. Biz de bunun için Kent Konseyi ile Çevre Bilincini geliştirme Projesi hazırladık. Bu proje ile daha temiz bir kent arzusunu tamamlamış olacağız. Bu proöe ile Sivas daha temiz bir kent olacak" dedi.

Proje kapsamında lokantalara yanık yağ varilleri, okul ve kurumlara atık kağıt kutuları konulacağını kaydeden Başkan Aydın, özellikle temizliği zor olan kabuklu yemişlerin yenilmesine de düzenleme getirdiklerini belirterek, "Artık çekirdek gibi kabuklu yemişler gelişigüzel satılıp, yenilemeyecek. Satıy yapanlar yemiş ile birlikte kabukların konulması için boy torba verecekler. Kabukları kent merkezine atanlara 23, çerezleri satarken boş torba vermeyenlere de 125 YTL para cezası uygulanacak" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Başkan Aydın ve beraberindekiler, çerez satan işlerlerine giderek, uygulamayı başlattılar.

(İG-SE-Y) 26.05.2008 15:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title